пʼятниця, 15 квітня 2011 21:59

Екс-президенту Єгипту загрожує смертна кара?

Екс-президенту Єгипту загрожує смертна кара?

Колишньому президенту Єгипту Хосні Мубараку може загрожувати смертний вирок, якщо його провина за висунутими звинуваченнями буде доведена, повідомила в п'ятницю єгипетська газета "Аль-Ахрам" з посиланням на заяву голови каїрського апеляційного суду Закарії Шалаша.

"Мубараку може загрожувати страта, якщо судом будуть доведені звинувачення у навмисному вбивстві, висунуті проти колишнього президента країни", - сказав Шалаш.

За його словами, при вдалому для екс-президента збігу обставин мінімальний термін, до якого його можуть засудити, складе три роки за звинуваченням у фінансових махінаціях.

Як вважає голова апеляційного суду, слідство по декількох справах, в яких фігурує Хосні Мубарак, "займе чимало часу, як мінімум рік". Він попередив про неприпустимість тиску на слідство як з боку єгипетської судової системи, так і з боку правлячого в країні Вищої ради збройних сил.

Шалаш зазначив, що лише обґрунтоване і незалежне судове рішення "допоможе повернути в країну фінансові кошти", які, як вважає слідство, були виведені з країни під час правління Мубарака.

Мубарак подав у відставку з поста президента 11 лютого, передавши владу армії. За час масових протестів і послідували заворушень в Єгипті в січні-лютому загинули сотні людей, понад 5 тисяч отримали поранення. Вважається, що головними причинами народних заворушень у Єгипті стала соціальна несправедливість, корупція і злидні.

Як повідомлялось раніше, сьогодні стан здоров'я Хосні Мубарака погіршився.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президенту Єгипту загрожує смертна кара?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути