Ексклюзиви
пʼятниця, 15 квітня 2011 20:13

Хосні Мубараку стало гірше

Хосні Мубараку стало гірше

Стан здоров'я 82-річного екс-президента Єгипту Хосні Мубарака, який з вівторка після серцевого нападу знаходиться в лікарні курортного міста Шарм-еш-Шейх, різко погіршився, повідомляє в п'ятницю інтернет-портал "Аль-Ахрам".

За словами медиків, у Мубарака різко піднялася температура - до 38,5 градусів. Лікарі побоюються, що колишній єгипетський лідер може впасти в безпам'ятство.

За свідченнями близьких до Мубарака людей, екс-президент дуже переживає у зв'язку з взяттям під варту синів Аля і Гамаля, відмовляється від ліків, не бажає пройти медичний огляд для визначення причин погіршення свого самопочуття.

В даний час поряд з Мубараком невідступно знаходиться лише його дружина Сюзан.

У минулий вівторок Генпрокуратура видала постанову про затримання екс-президента і його синів на 15 діб у зв'язку з розслідуванням звинувачень в корупції, зловживанні службовими повноваженнями, незаконному збагаченні і підбурюванні до агресії відносно демонстрантів під час заворушень в кінці січня-початку лютого цього року. У зв'язку з погіршенням стану здоров'я Мубарак, швидше за все, проведе термін затримання в лікарні.

Сини екс-президента вже доставлені в єгипетську столицю і поміщені до в'язниці "Тора" під Каїром.

Раніше повідомлялося, що Мубарак і його сини викликані до суду, засідання якого відбудеться 19 квітня, проте цю інформацію спростував голова Апеляційного суду Каїра Абдель Азіз Умар.

"Розслідування триває. Як тільки генпрокурор оголосить про те, що вони постануть перед кримінальним судом, справу буде направлено до апеляційного суду для визначення дати початку судових засідань", - сказав він.

Раніше в п'ятницю генеральний прокурор Абдель Магід Махмуд розпорядився перевезти колишнього президента в одне з військових медичних установ і призначити йому посилену охорону.

Зараз ви читаєте новину «Хосні Мубараку стало гірше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути