вівторок, 18 липня 2017 12:55

Екс-президент "Океану" вимагає від НАБУ розслідувати діяльність ряду співробітників ГПУ

Екс-президент "Океану" вимагає від НАБУ розслідувати діяльність ряду співробітників ГПУ
Щодо ряду працівників ГПУ вимагають відкрити кримінальні провадження. Фото: НАБУ

Екс-президент "Миколаївського суднобудівного заводу "Океан" Володимир Михайлюк звернувся в Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) з вимогою відкрити кримінальні провадження щодо працівників Генеральної прокуратури України (ГПУ) та слідчого судді, який приймав рішення про його арешт у справі про доведення до банкрутства суднобудівного заводу. Відповідну заяву передано в НАБУ 14 липня, повідомив в коментарі РБК-Україна адвокат Михайлюка Георгій Ярошевський.

За словами адвоката, в заяві його підзахисний вказав на ряд грубих порушень законодавства, допущених у ході досудового розслідування, "в результаті яких він був неправомірно взятий під варту, відчував морально-психологічний тиск з боку слідства". Також ряд слідчих дій він розцінює як тортури, в результаті яких було завдано непоправної шкоди його здоров'ю.

У своїй заяві Михайлюк вказав на факти перевищення повноважень слідчим ГПУ Сергієм Куцим і прокурором ГПУ Андрієм Марущаком, зокрема, на факт незаконного винесення слідчим повідомлення про присвоєння йому статусу підозрюваного і оголошення його в розшук, а також "інших фальсифікацій з метою його незаконного затримання".

"14 лютого слідчий прокуратури виніс повідомлення про підозру підзахисному, а вже на наступний день постановляє оголосити його в розшук. Згідно із законом, між цими процесуальними діями повинно пройти мінімум три дні", - пояснив адвокат.

Він повідомив, що згодом на підставі цих сфабрикованих постанов Печерський суд виніс неправомірне рішення про затримання екс-президента "Океану" і взяття його під варту.

Юрист також зазначив, що в ході слідства на його підзахисного чинився морально-психологічний тиск з метою отримання неправдивих показань. За його словами, "прокурори пропонували Михайлюку обмовити себе, підписати угоду про визнання вини в злочинах, яких він не скоював".

При цьому основною метою правоохоронців, за словами Михайлюка, була відміна процедури банкрутства "Океану" в інтересах нинішніх російських акціонерів підприємства, які не бажають втрачати підприємство, що довели до банкрутства.

Він також зазначив, що усі ці процесуальні порушення з боку слідства були зафіксовані Апеляційним судом Києва, який 3 липня скасував рішення першої інстанції, замінивши Михайлюку запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.

Як повідомлялося, на початку червня п.р. Печерський районний суд Києва постановив до 11 липня 2017 року взяти під варту екс-президента ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" Володимира Михайлюка в рамках розслідування справи про доведення до банкрутства суднобудівного підприємства.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президент "Океану" вимагає від НАБУ розслідувати діяльність ряду співробітників ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути