пʼятниця, 05 жовтня 2012 12:57

Експертів цікавить, яка партія буде другою на виборах

Експертів цікавить, яка партія буде другою на виборах
Костянтин Бондаренко гадає, хто буде другим на виборах. Фото: mtrk.com.ua

Сьогодні експерти обговорюють те, яка партія буде на виборах не першою, а другою.

Про це на пре-конференції повідомив політолог Костянтин Бондаренко.

"На старті виборчої кампанії була дискусія: "Хто буде першим, Об'єднана опозиція чи партія влади". Зараз говорять, хто буде другим Об'єднана опозиція чи "УДАР". Це відбувається не тільки в Україні. Ми повернулися із двох конференцій в Брюсселі та Вільнюсі, там запитують теж саме", - зауважив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "УДАР" має намір набрати понад 15% на виборах

При цьому він зауважив , що про комуністів та Партію регіонів ніхто не говорить, бо з їхнім проходженням до парламенту, і так все зрозуміло. "Всі думають про те, як складеться ситуація із 2, 3, 5, 6 місцями. Логічно, якщо проходять групи мажоритарників, вони навряд чи будуть зацікавлені в приєднанні до великих партій. Не здивуюсь, якщо складуться фракції об'єднання великих політиків, бо говорять про можливість переговорного процесу між Балогою, Порошенком та Литвиним. Ця фракція буде претендувати на "золоту" акцію, і буде конкурувати із фракцією Кличка", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Удар" і опозиція побачили, що якщо не домовляться - переможе влада - експерт

При цьому, політолог зауважив, що сьогодні в Об'єднаній опозиції є один пріоритет — боротьба за владу. "Питанням є, чи відбудеться зміна векторів в опозиції, чи є якісь пріоритети в Об'єднаній опозиції, окрім боротьби за владу. Якщо не відбудеться перемоги опозиції на виборах, то відповідно, вони шукатимуть інші способи персонального інтегрування до влади та персональної участі в тих чи інших проектах", - додав експерт.

Окрім того, він не погодився із думками, що Партія регіонів наслідує партію "Єдина Росія", а головне питання цих парламентських виборів — закладення фундаменту виборів 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Експертів цікавить, яка партія буде другою на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути