пʼятниця, 04 липня 2008 10:53

Експерти пояснюють агресивність Жванії емоційним зривом

Після серії гучних заяв про те, що Віктора Ющенка ніхто не труїв, днями опальний президентський кум Давид Жванія видав чергову неймовірну порцію "компромату": нібито обличчя гаранта змінив не діоксин, а запалення трійчастого нерва.

А набряк на обличчі - це результат вживання болезаспокійливого засобу кортизон. Підтвердити або спростувати такі звинувачення під силу лише медикам.

На думку лікаря-нейрохірурга, колишнього міністра охорони здоров"я Миколи Поліщука, який особисто був присутній при дослідженнях під час хвороби Ющенка, жодне вірусне захворювання не може дати таких гострих змін.

"Жванія - не медик і не має права коментувати питання, в яких він абсолютно не розбирається, - заявив експерт.

Дивується і лікар-дерматолог вищої категорії Ольга Богомолець.

"Лікування кортизоном не може викликати ніяких зовнішніх реакцій", - переконана вона.

А особистий лікар Ющенко Ростислав Валіхновський думає, що здорова людська психіка відмовляється трактувати слова Давида Жванії.

"Зараз у нього емоційний зрив. Це не спланована операція, а особиста образа за те, що він допомагав Президентові, а після перемоги Ющенка опинився поза грою, - пояснює політолог Вадим Карасьов, якого вважають наближеним до Секретаріату президента. - Це звичайний самозахист. Проте, такі заяви вигідні багатьом недругам президента і тим, хто хотів би підірвати його позиції. Тимошенко, наприклад.

Кращий захист - це напад. У цьому впевнений політолог Володимир Фесенко.

"Одна з підоснов нинішньої справи Жванії пов"язана з тим, що і в СП, і в Генпрокуратурі підозрюють його в отруєнні Ющенка. Зараз є конфлікт між "Народною Самообороною" і Секретаріатом президента, між Луценком і Балогою. Тому гріх було не скористатися приводом, щоб позбавити "самооборонців" головного спонсора (Жванії). Оскільки Жванія і Луценко розуміють, що шанси "Народної самооборони" пройти до наступного парламенту невеликі, швидше за все, вони вливатимуться в Блок Юлії Тимошенко, - сказав Фесенко, пише "Газета по-києвські".

Політолог Олександр Медведєв не сумнівається, що Жванія озброївся проти Ющенка ще перед виборами київського мера.

"Віктор Балога, мабуть, просив Жванію фінансувати "Єдиний Центр". Саме тоді Луценко зі Жванієй пішли на вибори Київради окремо. Щоб приборкати норовистого спонсора "Народної самооборони", на нього почався тиск з боку Секретаріату: у Жванії з"явилися проблеми з громадянством. В той же час чомусь не оскаржується громадянство Буту, хоча він став громадянином України у 2002 році", - дивується Медведєв.

За матеріалами: ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Експерти пояснюють агресивність Жванії емоційним зривом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути