Ексклюзиви
неділя, 27 лютого 2011 11:08

Експерт: Зовнішньої політики в Україні немає

Експерт: Зовнішньої політики в Україні немає

Зовнішня політика України відсутня, бо президент не говорить про неї з народом.

Таку думку висловив експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардаріка" Костянтин Матвієнко.

За його словами, багатьох експертів насторожило те, що під час спілкування з українцями з нагоди річниці правління президент України Віктор Янукович не порушував зовнішньополітичних питань.

"Чому не було питань про зовнішню політику? Чому їх не дозволили поставити ані народу, ані журналістам? А тому що її немає, немає предмету обговорення. Саме тому про це не йшлося", - наголосив він.

На переконання фахівця, Президент мав би дати чітку відповідь на запитання про терміни делімітації та демаркації українських кордонів, висловите чітке ставлення до видачі українцям паспортів румунською та російською владою тощо.

"Натомість, всі ці важливі речі залишились поза увагою цього звіту глави держави перед народом. Звітувати в сфері зовнішньої політики йому немає про що", - наголосив експерт.

При цьому він заявив, що лише за рік роботи нова влада "здала" декілька важливих зовнішньоекономічних інтересів країни.

"Ми здали, наприклад, ядерний цикл. Не можна було давати росіянам добудовувати у Хмельницьку два реактори. Ми абсолютно не визначились у своїх питання щодо Сполучених Штатів у контексті того за що ми, власне, віддавали 100 кг збагачено урану. Це економічний інтерес, оскільки нам не тільки гроші пропонували, а й обладнання для досліджень", - резюмував він.

Нагадаємо, що 25 лютого президент України з нагоди річниці роботи провів майже чотири години у прямому ефірі, відповідаючи на запитання українців.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Зовнішньої політики в Україні немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути