понеділок, 17 квітня 2017 02:24

"Експерт розповів, чому поставляють більше українських товарів у Росію"

"Експерт розповів, чому поставляють більше українських товарів у Росію"
За перший квартал 2017 року Україна поставила до Росії товарів на $935 млн. Це на 44% більше, ніж за аналогічний період торік. Фото: uapress.info

Україна продовжує поставляти товари в Росію, бо більше нема куди. Якщо ж перекрити російські ринки – це спричинить закриття підприємств, економічну кризу та безробіття.

Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Петро Олещук.

"Наша влада не може припинити торгівлю товарів з Росією. Вона завжди була нашим основним ринком збуту. Дивує, що Москва цьому не запобігає. Ми від Росії дуже залежні. Щоб цього позбутися потрібен не один рік цілеспрямованої роботи. Альтернативи поки немає. Маємо стимулювати розвиток нових форм бізнесу. Наші товари повинні бути конкурентними не тільки на російському ринку, але і на світовому. Для цього треба покращити їх якість, шукати нових економічних партнерів. Влада повинна створювати умови для підприємницької діяльності. Цього не робить".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст пояснив, чому не можна повністю розривати економічні відносини з Росією

Економічні відносини з Росією не перервуться, вважає експерт:

"Зараз це є небезпечними у плані національної безпеки. Треба виробляти продукт на продаж не тільки в Росію, а і в Польщу, США. Тоді закриття російських ринків для нас не було б проблемою. Але якщо зробити це зараз – буде катастрофа. Може бути як метод тиску на нас. Більшу проблему бачу у завезенні товарів з Росії. Так фінансуємо агресора".

За перший квартал 2017 року Україна поставила до Росії товарів на $935 млн. Це на 44% більше, ніж за аналогічний період торік.

27 січня 2015 року Верховна Рада України визнала Російську Федерацію агресором. Війна триває із 2014-го року, коли був анексований півострів Крим та почалася антитерористична операція у Донецькій та Луганській областях.

З початку АТО на Донбасі загинули понад 2,6 тис. українських військових.

Зараз ви читаєте новину «"Експерт розповів, чому поставляють більше українських товарів у Росію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути