пʼятниця, 14 квітня 2017 13:34

Лисенко назвав втрати за три роки АТО

Лисенко назвав втрати за три роки АТО
2652 військовослужбовці та співробітники Збройних сил, Національної гвардії, СБУ, МВС, Держприкордонслужби та інших військових і силових структур загинули за незалежність України

З початку АТО на Донбасі загинули понад 2,6 тис. військових.

Про це повідомив речник Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За три роки в боях за свободу, незалежність і територіальну цілісність України загинули 2652 військовослужбовці та співробітники Збройних сил, Національної гвардії, СБУ, МВС, Держприкордонслужби та інших військових і силових структур. 9578 зазнали бойових поранень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для пораненого в АТО снайпером "ангела Інститутської" збирають гроші

Сьогодні, 14 квітня, Україна відзначає третю річницю початку АТО на території Донецької та Луганської областей. Указ про початок операції - це виправдана реакція на сепаратистський заколот, інспірований, організований, озброєний і керований Росією. Тисячі українських патріотів вирушили на східний фронт, щоб відбити ворожу агресію. Також українські волонтери і мільйони патріотів по всій країні зробили свої внески на захист Батьківщини. Від усього світу Україна отримала військову допомогу і дипломатичну підтримку усправедливій боротьбі з російськими окупантами", - зазначив він.

13 квітня 2014 року в активній лексиці українців з'явилась абревіатура АТО. Того дня виконувач обов'язків президента Олександр Турчинов віддав наказ почати антитерористичну операцію у Донецькій області.

Зараз ви читаєте новину «Лисенко назвав втрати за три роки АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути