понеділок, 17 червня 2013 22:25

Експерт про об'єднання опозиції: "Ніхто електоральне поле не втратить і не набуде чогось серйозного"

Експерт про об'єднання опозиції: "Ніхто електоральне поле не втратить і не набуде чогось серйозного"
Сергій Таран Фото: ipress.ua

Найголовніше для опозиційного табору – це питання того, наскільки зміниться політична сила після об'єднавчого з'їзду, і чи з'являться нові підходи до роботи в середині партії. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Те, що повноваження Арсенія Яценюка в оновленій "Батьківщині" обмежені, то це нічого не означає. Політичні партії мають різні статути, різні можливості на тих, хто є в партійних структурах", - висловив думку експерт.

"Чимало хто сумнівається в тому, що Тягнибок може повністю управляти партією "Свобода", чимало хто сумнівається, що Кличко може управляти своєю партією. А хто-небудь читав статути "Свободи", "УДАРу"? Чи хто-небудь сумнівається, що Янукович може робити все, що завгодно із Партією регіонів? Хто-небудь уявляє яким чином робиться управління в Партії регіонів? Тому, насправді, ці приводи робляться для того, щоби привернути увагу громадян до відсутності в лавах громадян якихось змістовних ідей, чи змістовної діяльності", - наголосив він.

Окрім того, на його думку, на основному місці стоїть питання зміни курсу політичної сили після об'єднання.

"Чи зможе Яценюк, чи не зможе (повноцінно керувати – ред.) – це буде вторинним, порівняно із тим, як зміниться політична сила після об'єднавчого з'їзду, і чи з'являться нові підходи до роботи. Це найголовніше буде", - зазначив Таран.

"Я думаю, що кардинальних змін у "Батьківщині" поки не буде, тому що люди, які до неї увійшли – вони раніше працювали в форматі фракції. Об'єднавчий процес був закладений багато років тому", - підкреслив політолог.

"Безперечно ніхто електоральне поле не втратить після об'єднання, але ніхто не набуде чогось серйозного", - резюмував він.

Нагадаємо, під час об'єднавчого з'їзду "Батьківщини" в Києві екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко була переобрана головою "Батьківщини", а головою політради партії обрано Арсенія Яценюка.

Повноваження Яценюка в оновленій "Батьківщині" обмежені, і він не зможе здійснювати повний контроль над партією. Статут "Батьківщини", змінений у ході закритого з'їзду, не оприлюднюють, але джерела в партії запевнили, що в повноваженнях глави політради містяться пункти, що не надають Яценюку здійснювати контроль над партійною діяльністю, зазначає видання.

Як повідомлялося раніше, напередодні об'єднавчого з'їзду, 14 червня ввечері, відбувся з'їзд партії "Батьківщина", який підтвердив повноваження Юлії Тимошенко як лідера партії.

Зараз ви читаєте новину «Експерт про об'єднання опозиції: "Ніхто електоральне поле не втратить і не набуде чогось серйозного"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути