середа, 08 червня 2011 17:59

Експерт пояснив, чому в НАТО незадоволені "Свободою"

Експерт пояснив, чому в НАТО незадоволені "Свободою"

НАТО стурбоване поширенням впливу в Україні ВО "Свобода", оскільки ця партія забирає електорат у прозахідних, проєвропейських політичних партій.

Таку думку висловив науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко у коментарі Gazeta.ua.

"Тут немає нічого дивного для Європи, бо в більшості європейських країн відбувається підняття рейтингу крайньоправих партій. І це розглядається там як загроза принципам побудови Європи. Якщо у країні-сусіда ЄС та НАТО відбувається щось подібне, на це звертають увагу. Це не якийсь закид Україні, це констатація факту проблеми існування правих рухів, які висувають ксенофобські гасла. Адже це сприймається як чинник послаблення європейського вектору в самій Україні", - сказав він.

За словами Сушка, в Україні з'явився антиєвропейський чинник.

"Раніше Україна мала традиційний пострадянський вектор, то тепер з'явився ще один антиєвропейський чинник, уже не проросійський, але крайньоправий, націоналістичний. Ця політична партія спирається на електорат тих регіонів, які традиційно сприймались як проєвропейська", - наголосив експерт.

Нагадаємо, у доповіді Парламентської асамблеї НАТО Україну звинуватили у придушенні демократичних свобод та переслідуваннях опозиції.

НАТО висловило стурбованість поширенням впливу у країні ВО "Свобода", яку назвали "антизахідною, антиліберальною, антиєвроінтеграційною, антисемитською, але понад усе - антиросійською силою".

У Північноатлантичному альянсі погодилися, що праві партії присутні в парламентах багатьох країн-членів, але зазначили, що в Україні, як нестабільній країні, це може дискредитувати націоналістичний рух. 

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому в НАТО незадоволені "Свободою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути