Ексклюзиви
понеділок, 28 червня 2010 19:52

Експерт порівняв Ющенка з президентом Молдови

Експерт порівняв Ющенка з президентом Молдови

24 червня президент Молдови Міхай Гімпу підписав указ про оголошення 28 червня Днем радянської окупації. За радянських часів 28 червня відзначали як день "возз"єднання з Радянською Батьківщиною". В указі міститься також вимога до Росії негайно вивести свої війська з Придністров"я.

"Молдовою керують помірковані політики. Вони не є такими романтиками, як їхні попередники в 90-х роках, і не прагнуть возз'єднання з Румунією. Цей указ скоріше свідчить про початок парламентської виборчої кампанії. Офіційно вона стартує в Молдові восени",- пояснив Gazeta.ua політолог Володимир Фесенко.

Він порівняв указ молдовського президента з рішенням Віктора Ющенка надати Степану Бандері звання Героя України.

"З тією різницею, що Ющенко видав свій указ наприкінці президентського терміну. Якщо влада не задовольнить соціальних очікувань людей, політичний маятник в Україні знову хитнеться. Думаю, хитнеться не вправо, а в бік Європи. Як на зміну Кучмі прийшов Ющенко, на місці Януковича опиниться проєвропейський політик. На відміну від Молдови, в Україні зараз більше людей, налаштованих проросійськи", - додав він.

28 червня 1940 року Червона Армія ввійшла до Бессарабії, повернувши її в кордони Росії 1918 р. Нинішня влада Молдови розцінює цю дату, як анексію з боку СРСР.

Зараз ви читаєте новину «Експерт порівняв Ющенка з президентом Молдови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути