вівторок, 03 грудня 2013 12:07

Експерт: Оптимальний варіант розвитку подій - перевибори президента і парламента

Експерт: Оптимальний варіант розвитку подій - перевибори президента і парламента
Віталій Бала. Фото: gazetavv.com

Політтехнолог Віталій Бала переконаний, що найоптимальніший варіант розвитку подій в країні - призначити позачергові президентські та парламентські вибори.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua

"Найоптимальніший варіант розвитку подій — це президентські та парламентські перевибори. Таким чином зніметься напруга в суспільстві. Тоді політики не дійдуть до якогось свого вирішення цієї політично-соціальної кризи. Суспільство не сприйме будь-які спроби вирішити цю проблему не кардинально", - розповів він.

Бала зазначив, що зараз головне завдання президента Віктора Януковича вийти з цієї ситуації з найменшими втратами, як політик.

"Ми стали свідками того, як буквально за тиждень суспільство перестало сприймати чинну владу, як легітимну. Тому у влади немає ні інструментарію, ні можливості, щось кардинально змінити", - зауважив Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" Колесніченко зареєстрував законопроект щодо протидії екстремізму

Експерт наголосив, що згідно заяв влади можна зробити висновок, що вони не адекватно оцінюють ситуацію. Опозиція показала під час Євромайдану, що на сьогоднішній день не є політично зрілою.

"Громадяни виявились більш політично зрілими, ніж опозиція. Але опозиція достатньо швидко вчиться. Головний плюс опозиції, що вони зрозуміли, що громадяни — це їх рівноправні партнери, а не, як було раніше. Зараз громадськість вже не дасть, як ще було у 2004-2005 році, робити від їх імені певні заяви", - наголосив він.

Політтехнолог вважає, що в країні не може бути оголошено надзвичайний стан, оскільки для цього треба, щоб проголосувала Верховна Рада.

Сьогодні опозиційні лідери оголосили мітинг о 9.30, вимагатимуть імпічмент президента та розпуск уряду.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Оптимальний варіант розвитку подій - перевибори президента і парламента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути