неділя, 02 жовтня 2022 03:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерт назвав умову, за якої НАТО може превентивно вдарити по Росії

Експерт назвав умову, за якої НАТО може превентивно вдарити по Росії
НАТО захищатиме не стільки Україну, скільки всю Європу. Фото: prm.ua

Північноатлантичний Альянс може завдати превентивного удару по Росії в тому випадку, якщо виявить реальні ознаки підготовки РФ до завдання ядерного удару по Україні.

У цьому випадку війська НАТО будуть закривати не стільки Україну, скільки всю Європу в цілому, пояснив полковник Збройних сил України в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі телемарафону Freedom, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак: Якщо світ зараз не поставить РФ на місце, наступні війни будуть ядерними

Світан зазначив, що подача Україною заявки в НАТО підвищила її захист від можливого удару мінімум на кілька рівнів. Проте, нехтувати ймовірністю, що Росія зважиться на удар, не варто - хоча для неї це тепер буде набагато складніше, ніж раніше.

"Це сигнал, росіянам в тому числі що буде удар у відповідь, а швидше за все - превентивний удар до того, як вони використовують ядерну зброю", - сказав він.

НАТО може завдати два удари. Перший припаде до ядерного боєзапасу, який буде транспортуватися Росією і готуватися до застосування, а другий - безпосередньо з військово-політичного керівництва РФ.

В українській розвідці тим часом вважають, що найближчим часом Російська Федерація не використає проти України ядерну зброю.

Аналітики ISW, навпаки, вважають, що є умови, при яких Володимир Путін все ж таки застосує ЯЗ. Але основна мета Путіна - це залякування західних країн.

Державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив, що Сполучені Штати Америки не бачать, що Росія готується використовувати ядерну зброю у війні проти України.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав умову, за якої НАТО може превентивно вдарити по Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути