субота, 01 жовтня 2022 08:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов припустив, чи використає Росія проти України ядерну зброю

Буданов припустив, чи використає Росія проти України ядерну зброю
Голова ГУР Кирило Буданов висловився про ядерну загрозу з боку Росії. Фото: скріншот з відео

Найближчим часом Російська Федерація не використає проти України ядерну зброю.

Таку думку висловив керівник Головного управління військової розвідки України Кирило Буданов в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

Він наголосив, що у найближчій перспективі немає причин вважати, що РФ обстріляє Україну ядерною зброєю.

"Можу сказати єдине: станом на зараз немає жодних підстав вважати, що ядерний удар у найближчій перспективі може бути нанесений по території України", – пояснив Буданов.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) не може передбачити, чи застосує президент Росії Володимир Путін ядерну зброю і якщо так, то коли це станеться. Однак дослідники назвали умову, за якої диктатор піде на такий крок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО про дії Путіна: це найбільша спроба анексії з початку Другої світової

На думку аналітиків, Путін застосує ядерну зброю за умови, що це не спричинить прямого військового втручання Заходу з використанням звичайних озброєнь. І якщо, за його оцінкою, це відіграє вирішальну роль у війні з Україною.

"Останні погрози Путіна не стали принципово новими та не свідчать про швидку підготовку до застосування ядерної зброї. Перетин противником встановлених "червоних ліній" в Україні досі не призводив до загрози застосування ядерної зброї", – зауважили аналітики.

Путін прагне залякати Захід ядерними погрозами, аби домогтися від України домовленості про припинення вогню. Таку угоду він використовуватиме для переозброєння, додали в Інституті.

30 вересня під час спроби анексії частини України Володимир Путін вкотре заговорив про застосування ядерної зброї.

У відповідь генсек НАТО сказав, що Альянс відреагує, якщо Росія застосує проти України ядерну зброю. Альянс зараз стежить за тим, що робить Росія, адже держава-агресорка повинна розуміти, що ядерну війну неможливо виграти.

Сполучені штати Америки не бачать, що Росія готується використати ядерну зброю у війні проти України. Водночас у Вашингтоні серйозно сприймають погрози Путіна.

Реакція світу буде "абсолютно радикальною" в разі застосування Росією тактичної ядерної зброї проти України. Якщо РФ ризикне застосувати тактичну ядерну зброю, то це не буде як в Хіросімі чи Нагасакі. Тактична зброя не може завдати уражень на великій площі.

Зараз ви читаєте новину «Буданов припустив, чи використає Росія проти України ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути