вівторок, 08 жовтня 2013 20:47

Експерт: люди розуміють, що борці за владу - мерзотники та негідники

Експерт: люди розуміють, що борці за владу - мерзотники та негідники
Андрій Золотарьов Фото: golos.ua

Політолог Андрій Золотарьов переконаний, що якщо нинішня влада продовжуватиме "жити у віртуальному житті", то люди можуть повстати, і тоді Помаранчева революція здасться "веселим фестивалем". Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Люди розуміють, що влада живе в своєму віртуальному світі, і їй байдуже на те, як живуть прості громадяни. Це розуміння вбиває будь-яку довіру. Для певних представників влади України – це така собі територія, де вони заробляють свою корупційну ренту. Якщо ще 15-20 років тому у людей були сподівання, що прийдуть добрі люди, то зараз вони розуміють, що нинішня боротьба за владу – це боротьба мерзотників і негідників", - наголосив політолог Андрій Золотарьов.

Окрім того, він додав, що таке ставлення громадян викликане тим, що "вони не знають, як змінити таке становище на краще".

"Якщо під час Помаранчевої революції були сподівання на краще, то після краху "помаранчевих, надія зникла. Зараз же у людей переважає почуття відчуження. Довго такий стан тривати не може, тому що будь-яка випадковість може може призвести до неочікуваних наслідків. Якщо це відбудеться, то Майдан буде здаватися веселим фестивалем. Це питання часу", - наголосив політолог Андрій Золотарьов, додавши, що це може відбутися скоро, але не найближчим часом.

Нагадаємо, результати дослідження, яке GfK Ukraine здійснила у серпні 2013 року, свідчать про те, що у 41% громадян у віці старше 16 років нинішня українська влада викликає байдужість. Порівняно до аналогічного опитування, яке було проведено у березні 2012 року, частка байдужих до влади українців зросла на 10 п.п. Одночасно зменшилася частка респондентів, які відчувають до влади страх та боязнь (з 8% у березні 2012 року до 4% у серпні 2013 року). З іншого боку все менше українців мають бажання допомогти нинішній владі (6% зараз проти 9% у 2012 році), відчувають симпатію (1% проти 3%) та співчуття (6% проти 10%). У 27% українців такі негативні відчуття до влади як ненависть, презирство, роздратування з'явилися за останні чотири роки.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: люди розуміють, що борці за владу - мерзотники та негідники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути