пʼятниця, 18 травня 2018 10:44

Екс-нардеп вийшов з німецької в'язниці за €100 тис.

Екс-нардеп вийшов з німецької в'язниці за €100 тис.
Дмитро Крючков в Україні арештований заочно. Фото: novynarnia.com

Після місяця ув'язнення із німецької в'язниці під заставу вийшов колишній народний депутат від "Блоку Юлії Тимошенко" Дмитро Крючков, якого підозрюють у розкраданні коштів Запоріжжяобленерго.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За даними мюнхенської прокуратури, Крючков вийшов на волю до завершення судових процедур під €100 тис. застави. Крім того, українець здав закордонний паспорт і підписав зобов'язання не залишати межі Німеччини. Прокуратура вже отримала від України необхідні для екстрадиції документи, які невдовзі скерують до суду.

Крючкова затримали 14 квітня на німецько-австрійському кордоні, коли він прямував до австрійського Зальцбурга. Понад місяць він провів за ґратами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велику рибу так і не впіймав. Два роки обіцянок і роботи Луценка

Національне антикорупційне бюро України підозрює Дмитра Крючкова у привласненні майна Запоріжжяобленерго в особливо великих розмірах. Збитки від "корупційної схеми" оцінили в понад 346 млн грн.

За даними ЗМІ, міноритарними акціонерами Запоріжжяобленерго є групи, близькі до Костянтина Григоришина, Ігоря Коломойського та братів Григорія та Ігоря Суркісів.

Екс-депутат майже рік переховувався від правоохоронців. Зокреа - у Росії, де йому надали політичний притулок. НАБУ оголосило колишнього посадовця у розшук у липні 2016-го. На початку 2017 року Інтерпол оголосив його в міжнародний розшук.

У травні 2017 року суд заочно заарештував Крючкова.

Зараз ви читаєте новину «Екс-нардеп вийшов з німецької в'язниці за €100 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути