четвер, 04 серпня 2011 13:17

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Екс-міністр каже, що Тимошенко не мала права наказувати Дубині

Екс-міністр каже, що Тимошенко не мала права наказувати Дубині

У 2009 році уряд намагався ухвалити директиви на переговори стосовно газових угод з Росією однак не ухвалив їх.

Про це під час допиту у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в Печерському райсуді сказав міністр закордонних справ України Володимир Огризко, повідомляє Українська правда.

"Стосовно засідання 19 січня хочу сказати, що директиви не були прийняті, але була спроба їх прийняти", - заявив Огризко.

"Але навіть якби ми їх прийняли, ми б порушили норму регламенту роботи Кабінету міністрів", - наголосив колишній глава МЗС.

Екс-чиновник пояснив, що директиви не могли бути прийняті, бо Кабінет міністрів не може приймати важливі для суспільства рішення без участі прем'єр-міністра.

Огризко також наголосив, що Кабінет міністрів видає директиви від імені України, а НАК "Нафтогаз України" не вів переговори від імені держави.

"Чи мала прем'єр-міністр право видавати директиви? Безумовно, мала. Питання в тому, що вона (Тимошенко-ред) не мала права давати прямі вказівки голові НАКу. За моїм переконанням, на той день прем'єр-міністр виступала у двох іпостасях – прем'єр-міністра і голови НАК "Нафтогаз", - заявив Огризко.

Екс-голова МЗС також висловив думку, що Тимошенко підписала договори, які не відповідають інтересам України, під тиском Росії.

За його словами, дані договори порушують міжнародні норми.

"Я вважаю, що ці угоди повинні бути скасовані. Згідно з міжнародним законодавством, угоди, які підписувались під тиском однієї зі сторін, не є чинними", - сказав Огризко.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністр каже, що Тимошенко не мала права наказувати Дубині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути