Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2012 14:17

Екс-голова ЦВК: "Якщо хтось хоче розхитати човен ЦВК, то це робиться даремно"

Екс-голова ЦВК: "Якщо хтось хоче розхитати човен ЦВК, то це робиться даремно"
Ярослав Давидович сподівався, що тиску не буде. Фото: lb.ua

Екс-голова Центрвиборчкому Ярослав Давидович здивований рішенням Київського апеляційного адміністративного суду щодо неправомірності дій двох членів ЦВК — Андрія Магери і Валерія Шелудька, які займають посади за квотою опозиції.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиційних членів ЦВК можуть звільнити - суд вгледів у їх діях порушення присяги

Нагадаємо, сьогодні в ЗМІ зявилась інформація про те, що суд визнав незаконним рішення про реєстрацію екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у народні депутати.

"Рішення приймав колективний орган. І сьогодні витягати із ЦВК при прийнятті колективного рішення окремих осіб не розумно. Рішення прийняте більшістю голосів, а не двома голосами. Не знаю мотивів, чому саме цих двох членів комісії поставили у таку позицію, але я здивований рішенням суду. Бо проголосувало більше десяти осіб — інакше, рішення не було б прийняте", - наголосив екс-голова ЦВК.

"Я знаю цих людей, як принципових членів комісії, - додав Давидович, - які мають свою позицію, інша справа, що вона інколи не співпадає із позицією влади. Вони займали принципову позицію на користь закону, а не якоїсь сторони. Можливо, це комусь не подобається, тому прийняте таке рішення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Україні делегітимні з самого початку - експерт

Водночас, чиновник наголосив, що раніше в Україні не було подібних рішень суду, щодо порушення присяги членами ЦВК. Згідно закону, тепер Магері та Шелудьку загрожує звільнення з посад, якщо Верховна Рада прийме таке рішення.

"Шкода, що до ЦВК вибрана така тактика. Центрвиборчком досить серйозно підходить до виборчого процесу. До сьогодні я не бачив, щоб були якісь скарги на ЦВК, що вона необ'єктивно вчинила щодо того, чи іншого кандидата. Але якщо хтось хоче розхитати цей човен ЦВК, то це робиться даремно. Це не послужить для виборчого процесу доброю справою. Це погана новина — сподівався, що ЦВК матиме можливість працювати об'єктивно і не буде тиску", - додав Давидович.

Зараз ви читаєте новину «Екс-голова ЦВК: "Якщо хтось хоче розхитати човен ЦВК, то це робиться даремно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути