четвер, 16 грудня 2021 20:50

Ексглава ГУР Бурба звільнився з військової служби

Ексглава ГУР Бурба звільнився з військової служби
Бурба не пояснив навіщо написав новий рапорт на звільнення. Фото: mil.gov.ua

Колишній очільник Головного управління розвідки Міноборони Василь Бурба звільнився зі Збройних сил України

Міністр оборони Олексій Резніков підписав його рапорт на звільнення 15 грудня, передає LIGA.net.

"То був повторний рапорт від вересня. Перший рапорт про звільнення відмовився підписувати на той момент голова Міноборони Андрій Таран", – йдеться у публікації.

На той час мало відбутися засідання тимчасової слідчої комісії парламенту у справі про зрив спецоперації із затримання бойовиків ПВК "Вагнер", на якому планували заслухати показання Бурби. Засідання перенесли нібито через відсутність кворуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський усе знав: Bellingcat опублікували нові деталі розслідування щодо "вагнерівців"

"Тобто вони перенесли, я так думаю, тому що просто не хотіли слухати. І в цей час мене набрав міністр оборони Таран. Сказав, щоб я прийшов до нього в кабінет. Під час розмови я не погодився з його позицією щодо моєї участі у ТСК. Я написав рапорт на звільнення. Після його звільнення, я написав новий рапорт, і станом на вчора його задовольнив Резніков, наказ підписано", – сказав Бурба.

Резніков заявив, що провів розмову з Бурбою і підписав його рапорт до свого відрядження до Швеції. Згідно з сайтом Міноборони, відрядження міністра до Швеції розпочалося 13 грудня.

На запитання, чому Таран не підписував рапорт, Бурба відповів:

"Можу сказати, що я маю неперевірені оперативні дані: нібито це був один із важелів впливу на мене, що я військовослужбовець. Таким чином, можливо, міністр чи хтось із ОП думав, що це вплив на мене. Вислухавши міністра, я вирішив написати рапорт".

Бурба був начальником Головного управління розвідки Міністерства оборони з 15 жовтня 2016 року по 5 серпня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнього главу ГУР Бурбу не хотіли пускати в Україну

Бурба заявив, що в українській владі є зрадник, через якого зірвалась спецоперація затримання російських бойовиків ПВК "Вагнер". Через тиждень після провалу спецоперації його звільнили з посади начальника Головного управління розвідки Міністерства, також звільнили ще як мінімум чотирьох співробітників ГУР, які готували спецоперацію. Згодом через загрозу арешту, Бурба покинув Україну.

Президент Володимир Зеленський назвав колишнього начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Бурбу аферистом.

Зараз ви читаєте новину «Ексглава ГУР Бурба звільнився з військової служби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути