пʼятниця, 26 листопада 2021 12:54

Бурба є аферистом - Зеленський

Бурба є аферистом - Зеленський
Президент назвав Бурбу "дрібною" людиною.

Президент Володимир Зеленський назвав колишнього начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Василя Бурбу аферистом.

Про це Зеленський сказав на пресмарафоні, повідомляє Gazeta.ua.

"Це авантюрист і аферист. Це дрібна людина, яка ремонти робить в Кончі за 11 мільйонів", - сказав глава держави.

"Він не розвідник, а СБУшник. Керував транспортом, коли розганяли Майдан. Він бізнесмен, отримував інформацію і заробляв гроші. Такий кервіник розвідки мене не влаштовував, як і майбутнього міністра оборони", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Ахметова втягнули у війну проти України

Зі слів президента, були намагання зіпсувати відносини України з США і Туреччиною.

"Бурба вирішив зберегти своє місце. Знав, що я хочу, щоб його було звільнено. Тоді він приніс якусь інформацію щодо того, що ми отримали оперативну інформацію, хто придумав формулу ковіду і є навіть формула вакцини. Він назвав мені цю країну.

Він запропонував мені передати цю інформацію Російській Федерації або китайським колегам. Це була операція під назвою Бурба, від товаріща Пєті. Тому що у нас тільки тоді почалися відносини з США і в нас з'явився потужний партнер Туреччина. Я запитав його: "Ви вважаєте, що я можу передати інформацію?" Він обвинуватив у тому, що хтось розповсюджує ковід. Запропонував мені це передати і навіть публічно про це сказати. В цей момент стало все зрозуміло", - сказав Зеленський.

Про операцію затримання російських бойовиків Зеленський сказав: "От літак, який вилітає з Мінська. Турецькі авіалінії. Там будуть звичайні люди. А якщо бойовики захоплять цей літак, може таке бути? Може, це він відповідає. А може бути таке, що вони заберуть цей літак і всі люди загинуть? Я сказав: я вважаю, що це не наша операція. Вона не продумана детально".

Зеленський заявив, що Бурба хотів втягнути Україну у "великий скандал з Ердоганом".

"Ердоган нам би ніколи цього не пробачив. Тому я сказав, що вона детально не прорахована. Тому ми не проводили цю операцію. Нас втягнули. Коли він зрозумів, що його ідеї були розколоті – він вирішив злити цю інформацію в засоби масової інформації.

Єрмак не мав ніяких повноважень, щоб давати якісь розпорядження", - сказав президент.

17 листопада міжнародна група розслідувачів Bellingcat повідомила, що відтермінувати операцію затримання російських бойовиків ПВК "Вагнер" попросив керівник ОП Андрій Єрмак. Щоб почекати до початку погодженого тоді перемир'я на Донбасі.

В українській владі є зрадник, через якого зірвалась спецоперація затримання російських бойовиків, заявив Бурба.

Зараз ви читаєте новину «Бурба є аферистом - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути