неділя, 15 липня 2012 01:31

Екс-посол Сирії звинуватив Асада у співпраці з Аль-Каїдою

Екс-посол Сирії звинуватив Асада у співпраці з Аль-Каїдою
Фото з сайту i-r-p.ru

Колишній сірійський в Іраку Наваф Фарес, який оголосив 11 липня про перехід на сторону опозиції, звинуватив президента Сирії Башара Асада в тому, що той допускає використання бойовиками Аль-Каїди сирійської території для організації терористичних атак в Іраку.

Фарес заявив про це в інтерв'ю Аль-Джазіра, повідомляє Радіо Свобода.

Одночасно екс-посол Сирії піддав критиці іракського прем'єра Нурі аль-Малікі. За словами колишнього посла, аль-Малікі утримується від втручання в кризу в Сирії, хоча він в курсі протиправних дій Асада щодо Іраку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Асада звинувачують у вбивстві 200 людей: урядові війська влаштували різанину в провінції Хама

Як повідомлялося, сьогодні спостерігачі ООН в Сирії відвідали село Треймсі в центральній частині країни, де в четвер було убито близько 200 осіб. Вони зустрілися з жителями села та оглянули місця, що обстрілювали з танків і вертольотів. Місцеві жителі з обуренням показали спостерігачам гільзи від танкових снарядів і звинуватили Росію в поставках зброї та боєприпасів режиму Асада.

Якщо відомості про вбитих в Треймсі підтвердяться, трагедія в цьому селищі стане однією з найкривавіших сторінок громадянського конфлікту в Сирії, що триває вже 16 місяців.

 

Зараз ви читаєте новину «Екс-посол Сирії звинуватив Асада у співпраці з Аль-Каїдою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути