Ексклюзиви
пʼятниця, 08 червня 2012 09:29

Єфремов запевнив, що українську знає, але російською говорить більш вдало

Єфремов запевнив, що українську знає, але російською говорить більш вдало
Олександр Єфремов розповів про мовну реальність в Україні. Фото: chitay.net

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевнив, що добре знає українську мову, але говорити йому зручніше російською.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

Відповідаючи на запитання, чи не вважає він, що підняття мовного питання може ще більше розколоти суспільство, політик запевнив, що багато людей навпаки підтримують законопроект депутатів від ПР "Про засади мовної державний політиці".

"Люди різні. У нас 36% людей, які думають і говорять виключно російською мовою", - зазначив "регіонал".

Єфремов також запевнив, що ухвалення цього закону не звільнить чиновників від обов'язкового володіння українською мовою. В органах державної влади як і раніше необхідно буде говорити виключно державною мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов образився, що його назвали "Шаріковим" і запевнив, що книжки читає

"У нас в законі прописано, що державною мовою в Україні є українська мова і всі чиновники в рамках виконання своїх зобов'язань повинні говорити українською мовою, - пояснив він. - Те, що зараз відбувається. Якщо я виконую свої зобов'язання як депутата і представляю законопроект, я, безумовно, роблю це українською мовою. А цей закон стосується лише регіональних мов, або регіонів".

Відповідаючи на уточнююче запитання, чому ж він тоді як депутат говорить російською мовою, Єфремов запевнив, що добре володіє українською, але спілкуватися легше на тій, до якої звик з дитинства. "Я знаю українську мову і досить непогано. Але якщо ви з дитинства розмовляєте російською, то в процесі спілкування, особливо коли даєш інтерв'ю у бліц-формі, цілком природно, що людина більш вдало виглядає, коли говорить тою мовою, якою вона думає", - зазначив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" заперечують будь-які домовленості з опозицією по "мовному" закону

"Регіонал" також додав: "Якщо я буду розмовляти з вами українською мовою, то я більше часу буду витрачати на те, що б викласти свої думки. Це об'єктивність, яка існує в нашій державі".

Зараз ви читаєте новину «Єфремов запевнив, що українську знає, але російською говорить більш вдало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути