пʼятниця, 05 жовтня 2012 13:45

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Єфремов розповів про блакитну мрію своєї партії бачити Тимошенко приниженою - "бютівець"

Єфремов розповів про блакитну мрію своєї партії бачити Тимошенко приниженою - "бютівець"
Олександр Сочка впевнений, що Тимошенко може бути звільнені тільки після зміни влади. Фото: obozrevatel.com

У "Батьківщині" впевнені, що єдиний можливий шлях звільнення Тимошенко — це перемога на виборах і усунення влади.

Про це Gazeta.ua розповів "бютівець" Олександр Сочка, коментуючи заяву голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова про те, що для звільнення Тимошенко є два шляхи: зміна законодавства та прохання засудженої про помилування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи, яким не показали Луценка, йтимуть до Генпрокурора

Також Єфремов наголосив на тому, що опозиція не голосувала у повному складі за зміну статті, за якою засуджено Тимошенко.

"Все, що говорить пан Єфремов — маячня, - вважає Сочка. - Це таке ж лицемірство, як і заяви їхнього президента перед Європою, що він має щирий намір того, щоб питання ув'язнення Тимошенко було вирішене. Я розумію, що пан Єфремов розповідає блакитну мрію своєї політичної сили про те, що Тимошенко напише заяву про помилування до Януковича. Вони сплять і бачать, як Тимошенко принижується перед ними, і просить помилування за злочин, якого вона не здійснювала. Очевидно, тому у суспільство і закидається теза про те, може навіть підсвідомо, якою б приниженою вони хотіли бачити Тимошенко".

Що ж до заяви Єфремова про небажання опозиції звільнити Тимошенко через зміну законодавства, політик зазначив: "Може його турбує, що колись хоч раз з опозиції хтось не проголосував, і він вважає це причиною, що не варто голосувати і Партії регіонів? Хочу нагадати, що саме Партія регіонів довго блокувала внесення цього закону у порядок денний. Потім не віддавала за нього свої голоси, спільно із сателітами із інших фракцій. Я впевнений, що влада буде робити все, щоб у жодному разі не допустити Тимошенко до політичного процесу. Вони розуміють, що той кінець, який до них наближається, настане ще швидше, якщо Тимошенко буде на волі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович менше їздить за кордон, бо його уже ніхто не запрошує - політолог

Тимошенко може вийти з тюрми лише за однієї умови, вважає "бютівець".

"Це перемога на парламентських виборах, а потім голосування у Верховній раді необхідних законів, які б остаточно описали процедуру імпічменту президенту і відправлення цього президента у відставку. Сьогодні всі розмови і пояснення збоку західних країн, всі апеляції до Януковича закінчилися безплідно. Всередині країни він не збирався і не збирається дотримуватись законодавства. Єдиний спосіб повернути цю країну у русло демократичного розвитку, дотримання прав людини, цивілізованих правил роботи суддів - це усунути те джерело, яке породжує весь цей неправильний рух країни. А це - саме президент", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «Єфремов розповів про блакитну мрію своєї партії бачити Тимошенко приниженою - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути