Ексклюзиви
четвер, 04 жовтня 2012 17:59

Спецтема: Луценко за ґратами

Нардепи, яким не показали Луценка, йтимуть до Генпрокурора

Нардепи, яким не показали Луценка, йтимуть до Генпрокурора
Володимир Філенко каже, що Луценка їм не показали навіть здалеку. Фото: ukr.lb.ua

Тюремники Менської виправної колонії, де відбуває покарання екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, грубо порушили закон про статус народного депутата, коли відмовились показати умови, в яких проживає Луценко та самого екс-міністра.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат-"нунсівець" Володимир Філенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: ПАРЄ не залишила сумнівів, що Тимошенко та Луценко – політв'язні

"Ми просили не побачення з Луценком. Ми, як народні депутати, приїхали відвідати колонію, на що ми маємо повне право. Ми маємо право заходити у будь-яку державну установу, згідно закону про статус народного депутата — без усіляких перепусток, усіх форм власності, не залежно від рівня секретності. Вони чинять вибірково: "Сюди ми вас пустимо, а сюди не пустимо", - пояснив він.

"Тюремники грубо порушили закон про статус народного депутата, - додав політик. - Ми можемо зайти і побачити будь-який квадратний метр цієї колонії. Вони нам показали усе, крім ув'язненого, який нас цікавить. А ми навіть говорити із ним не хотіли, а тільки подивитись на нього здалеку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан здоров'я Луценка не сумісний з перебуванням в колонії — адвокати

Відповідаючи на питання про те, чи можуть тюремники таким чином щось приховувати, Філенко зазначив: "Мені важко коментувати те, чого я не бачив. Але, можливо, щось вони і приховують, бо приводом нашого приїзду були повідомлення у ЗМІ про стан його здоров'я. Медчастину нам показали, хворого Луценка — ні. Тому ми будемо звертатись до Генерального прокурора та інформувати його про порушення закону".

Зараз ви читаєте новину «Нардепи, яким не показали Луценка, йтимуть до Генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути