середа, 03 жовтня 2012 15:30

Спецтема: Луценко за ґратами

Рішення уряду — чергове свідчення політичної мотивованості справ Луценка і Тимошенко - адвокат

Рішення уряду — чергове свідчення політичної мотивованості справ Луценка і Тимошенко - адвокат
Олексій Баганець каже, що провину і корисливі дії його підзахисного не довели. Фото: tsn.ua

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець вважає, що його підзахисного та екс-прем'єра Юлію Тимошенко незаконно позбавляють права на амністію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТі пояснили, чому Тимошенко поки не вийде по амністії

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua. Нагадаємо, що уряд вніс на розгляд Верховної Ради проект закону про амністію ув'язнених, виключивши з переліку рекомендованих до амністії осіб, тих, що відбувають покарання за перевищення влади та зловживання службовим становищем. А саме, за статтями 364-365 Кримінального кодексу, за якими засуджено і опозиційних лідерів.

"Справа в тому, що зловживання своїм службовим становищем, що перевищення своїх службових повноважень, є дійсно тяжкими злочинами. Але для законодавця, в тому числі і для Кабміну, має бути зрозумілим, що на тяжкість вчинення злочину, передбаченого статтями 364 та 365 КПК, впливає те, чи отримала посадова особа у результаті використання влади матеріальні особисті блага. Тобто, має бути доведено, що особа діяла із особистою матеріальною зацікавленістю", - пояснив адвокат.

"В частині засудження мого підзахисного і в частині засудження Тимошенко, - додав Баганець, - слідством не доведено будь-якої матеріальної вигоди. Тому сьогодні обмежувати їх обох нерозповсюдженням закону про амністію, - це чергове свідчення того, що кримінальні справи проти цих осіб є політично мотивованими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін пропонує зробити так, щоб Тимошенко і Луценко не вийшли на волю по амністії

Баганець також нагадав, що намагався внести зміни до Кримінального кодексу, але його пропозиції у ВР не підтримали.

"Я подавав проект закону у комітету ВР, пропонував внести зміни у статті 364 і 365 з метою не розповсюдження їх на осіб, які займають політичні посади. Якщо ці особи в результаті вчинення дій з використанням службового становища не одержали будь-яких матеріальних благ, тоді їх дії не підпадають під статті 364-365. Тому вони повинні нести політичну відповідальність, як у всьому світі. На жаль, моя пропозиція не пройшла, і мій підзахисний засуджений незаконно, перебуває у місцях позбавлення волі", - нагадав юрист.

Зараз ви читаєте новину «Рішення уряду — чергове свідчення політичної мотивованості справ Луценка і Тимошенко - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути