пʼятниця, 23 липня 2010 11:40

Єфремов розповів, чому сумісників не позбавляють мандатів

Єфремов розповів, чому сумісників не позбавляють мандатів

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов пояснює той факт, що парламент не розглянув питання про дострокове припинення повноважень депутатів-сумісників, можливою необхідністю в їх голосах на позачерговій сесії Ради.

Про це він сказав в бліц-інтерв"ю виданню "Власть денег".

"Одні депутати будуть виведені, а інші ще не встигнуть увійти. Якщо раптом нам буде потрібно в літній період несподівано зібрати позачергове засідання парламенту, у нас не буде п"яти або семи голосів. Все, тільки часовий чинник і ніякої політичної основи тут немає", - сказав Єфремов.

Він пояснив, що ПР не ініціювала припинення повноважень депутатів-сумісників через побоювання, що Центральна виборча комісія могла не встигнути зареєструвати нових парламентаріїв для того, щоб вони приступили до обов"язків до кінця 6-ої сесії.

Нагадаємо, 5 липня голова Ради Володимир Литвин заявив про намір звернутися до суду з проханням про дострокове припинення депутатських повноважень депутатів-сумісників після того, як відповідні рішення ухвалить парламентський комітет з питань регламенту.

Рішення про дострокове припинення повноважень ухвалюється за поданням комітету з питань регламенту в 10-денний термін або за рішенням суду.

Головою регламентного комітету є депутат від ПР Володимир Макєєнко.

Серед парламентаріїв, які суміщають депутатський мандат з роботою на посадах у виконавчій владі, є міністр охорони навколишнього природного середовища Микола Злочевський, заступник глави Адміністрації Президента Геннадій Васильєв, голова Служби зовнішньої розвідки Григорій Ільяшов, голова Державної служби автомобільних доріг "Укравтодор" Володимир Демішкан, голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль.

proUA

Зараз ви читаєте новину «Єфремов розповів, чому сумісників не позбавляють мандатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути