Ексклюзиви
середа, 06 червня 2012 13:35

Єфремов пояснив, чому "доторканність по-опозиційному" неефективна

Єфремов пояснив, чому "доторканність по-опозиційному" неефективна
Олександр Єфремов розповів, чому опозиційний законопроект про скасування недоторканності непідготовлений. Фото: liga.net

Лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає непідготовленим опозиційний проект закону про внесення змін до Конституції щодо зняття недоторканності з президента, депутатів та суддів.

Про це він сказав на брифінгу у ВР, передає кореспондент Gazeta.ua.

Єфремов здивований тим, що керівники опозиції не знають регламент проходження питання змін до Конституції.

"Подання опозиційного законопроекту про зняття недоторканності президента та суддів — це профанація, яка завжди загострюється перед виборами. Якби ми за нього проголосували в тому форматі, в якому він подається зараз без рішення комітету, він був би відправлений у смітник", - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко закликав депутатів скасувати недоторканність

За словами Єфремова, якщо не буде дотримана процедура, то будь-який суд зможе скасувати це рішення.

Він нагадав, що свого часу фракції БЮТ-Батьківщина та НУ-НС не проголосували за відміну депутатських пільг і досі не хочуть цього робити.

"Для того, щоб не втрачати обличчя перед виборцями, вони придумали такий хід — зареєстрували законопроект, який не має технологічної можливості бути прийнятим до виборів цього року. А якщо так, то він тим паче не має можливості бути прийнятим парламентом наступного скликання. Вони розуміють, що наш законопроект, який вже пройшов погодження у Конституційному суді, може бути проголосований на початку наступної сесії перед виборами. І для того, щоб виправдатись, чому вони його не підтримають, вони внесли свій, який не має шансів на прийняття", - пояснив регіонал.

Зараз ви читаєте новину «Єфремов пояснив, чому "доторканність по-опозиційному" неефективна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути