середа, 06 червня 2012 09:06

У Компартії хочуть позбавити недоторканності 7 тисяч осіб

У Компартії хочуть позбавити недоторканності 7 тисяч осіб
Петро Цибенко хоче зняти недоторканність з підлеглих Януковича та Азарова. Фото: radiosvoboda.org

У Комуністичній партії виступають за скасування недоторканності не лише депутатів, а й чиновників з Банкової, Грушевського, суддів та прокурорів.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив народний депутат від фракції Компартії Петро Цибенко.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чому у Верховній Раді останнім часом так голосно заговорили про скасування недоторканності, Цибенко відповів: "Як правило, ця тема завжди з'являється напередодні виборів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуніст пояснив, що недоторканність в Україні насправді гарантується грошима

Комуніст наголосив, що його фракція завжди голосувала за впровадження доторканності, бо "статусом недоторканності захищається не скільки особистість людини чи його життя, скільки його майно".

"Це всі розуміють. Нам у цьому випадку цим статусом захищатись нічого. Ми завжди виступали за вирішення цієї проблеми", - запевнив Цибенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів дали зрозуміти, що депутати ще довго будуть недоторканними

"Єдине, на чому ми наполягали: давайте вирішимо це питання системно. Цей статус сьогодні мають надзвичайно багато людей. За моїми підрахунками, десь 6-7 тисяч осіб, як мінімум. А йдеться чомусь лише про 450 (народних депутатів - ред.)", - зауважив комуніст.

Парламентарій уточнив, що варто вирішити питання недоторканності працівників Адміністрації президента, Кабінету міністрів, суддів та прокурорів.

Нагадаємо, сьогодні, 6 червня, у Верховній Раді розглянуть законопроект № 10530 про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності президента, суддів і депутатів). Про це йдеться в порядку денному Ради.

Зараз ви читаєте новину «У Компартії хочуть позбавити недоторканності 7 тисяч осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути