середа, 06 червня 2012 11:28

Томенко закликав депутатів скасувати недоторканність

Томенко закликав депутатів скасувати недоторканність
Микола Томенко чекає 400 голосів за зняття недоторканності. Фото: uainfo.censor.net.ua

Віце-спікер Микола Томенко закликає депутатів проголосувати за зміни до Конституції щодо зняття недоторканності з президента, нардепів та суддів.

Про це він сказав виступаючи у парламенті.

Депутат наголосив, що певна категорія посадовців в Україні у питанні відповідльності випадає із загального конституційного ладу та дотримання законодавства.

"Ця проблема в різні часи активно обговорювалась в сесійній залі. Я пропоную сьогодні проявити неупередженість. В Україні не має бути касти недоторканних", - зазначив віце-спікер.

Томенко впевнений, що якщо депутати не вирішать це питання, то каста недоторканних розростеться, і на більш нижчі посадові рівні.

"У нас чиновники найнижчого рівня будуть пересуватися із охороною та мигалками. В приміщення не будуть допускати не тільки людей, а й народних депутатів", - пояснив він.

Політик пояснив, що депутати мусять порівняти людей, "які повинні бути слугами у суспільства".

Томенко додав що в Індії є каста недоторканних, яких зневажають, із якими навіть не вітаються, бо вони є найбіднішими та ущимленими. "Бютівець" пояснив, що в Україні зневажають президента та депутатів, як цю індійську касту, хоч  вони не є бідними та ущимленими.

Віце-спікер додав, що проти законопроекту може бути лише один аргумент - рішення Конституційного Суду, яке було б прийняте на підтримку президента у незаконний спосіб. Депутат впевнений, що парламент має 400 голосами ухвалити законопроект і вимагати від КС надати на нього неупереджений висновок.

Зараз ви читаєте новину «Томенко закликав депутатів скасувати недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути