середа, 01 червня 2016 15:51

Єфремов допомагав окупантам захоплювати Луганську область - Ландік

Єфремов допомагав окупантам захоплювати Луганську область - Ландік
argumentua.com

За співпрацю у захоплені Луганської області, бойовики обіцяли екс-губернатору Луганщини Олександру Єфремову активи в так званому "ЛНР".

Про це заявив екс-регіонал Володимир Ландік в інтерв'ю Online.ua.

"В лютому 2014 року в Луганську був сходняк. Приїхали брат Наталії Королевської (Костянтин Королевський, – колишній заступник міністра регіонального розвитку Росії – ред.) і Сергій Глазьєв, радник Путіна, який часто до нас їздив. Вони зустрілися з Єфремовим і домовся, як ділити активи після повалення української влади в Луганську. Кому з місцевих бізнесменів дістануться шахти, кому сєверодонецький "Азот". Кому універмаги, кому – ринки. Єфремов під гарантії Путіна пообіцяв цей перерозподіл своєму оточенню", – заявив він.

За словами Ландіка, Єфремов залишився ні з чим, а у його оточення бойовики відібрали все майно.

"І ось як вийшло: коли в Луганськ зайшов Путін, він кинув Єфремова. Зайшла російська блатота і наша злидота, будь ласка: "Грабуйте! Вбивайте!" І у тих, хто повірив Єфремову, все відібрали, все порізали на металобрухт. А у Путіна просте виправдання: "Українська армія не пустила нас на Київ, от я і не виконав обіцянку – форс-мажор!", – додав він.

Ландік запевняє - це йому розповіли близькі до Єфремова люди. Він приходив до СБУ з цією інформацією. В органі його попросили не поширювати її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов - один із ідеологів окупації Донбасу - екс-"регіонал"

Нагадаємо, 14 лютого цього року Олександра Єфремова затримали. Його підозрювали у зловживанні службовим становищем та причетності до фінансування сепаратизму в Луганській області. Печерський районний суд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або внесення застави у 3,654 мільйони гривень.

17 лютого за Єфремова внесли заставу і звільнили з-під варти. Пізніше зняли електронний браслет стеження.

Зараз ви читаєте новину «Єфремов допомагав окупантам захоплювати Луганську область - Ландік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути