субота, 25 серпня 2012 09:16

"Єдиний перспективний напрямок на другу половину терміну Януковича – розвивати співпрацю з "третіми" країнами"

"Єдиний перспективний напрямок на другу половину терміну Януковича – розвивати співпрацю з "третіми" країнами"
Більшість людей, які формують думку Януковича, на поступки Росії йти не готові, наголошує Олександр Сушко Фото: radiosvoboda.org

Малоймовірно, що Янукович погодиться на вступ України до Митного союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив експерт із міжнародних питань, науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.

"Адже той пакет, який Україні пропонують, не відповідає його амбіціям – як економічним, так і політичним. Вступ до Митного союзу може трапитись лише при дуже сильному загостренні економічної ситуації в Україні, коли влада просто не матиме іншого вибору. Але більшість людей, які формують думку президента, на поступки Росії йти не готові", - зауважив він.

Сушко наголосив, що відносини зі Сполученими Штатами не мають жодного потенціалу для змін, хоч хто там переможе на президентських виборах.

"Якщо оберуть Мітта Ромні й загостряться американсько-російські відносини, Україна намагатиметься на цьому грати. Але нині ми не готові скористатись ані загостренням, ані покращенням їх відносин", - підкреслив експерт.

"Єдиний перспективний напрямок на другу половину терміну Януковича – розвивати співпрацю з "третіми" країнами. Тими, для яких політичні розборки в Україні не відіграють суттєвої ролі. Це – Китай, Індія, Бразилія, інші держави Латинської Америки. Економічно це буде вигідно, бо це – нові ринки для нас. Але на політичні здобутки годі очікувати", - зауважив Сушко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський сенатор навідався до Януковича у Криму

25 серпня 2012 року президентський термін Віктора Януковича долає екватор. Думки інших експертів про те, якою буде його друга половина, читайте у журналі "Країна" № 32 (135) за 23 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Єдиний перспективний напрямок на другу половину терміну Януковича – розвивати співпрацю з "третіми" країнами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути