Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2018 10:30

Єдина помісна церква: колишній "регіонал" лякає громадянською війною

Єдина помісна церква: колишній "регіонал" лякає громадянською війною
Вадим Новинський звинуватив Порошенка у втручання у ценковні справи. Фото: lb.ua

Колишній "регіонал", а нині нардеп від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський заявив, що після надання українській церкві томосу про автокефілію в Україні почнеться громадянська війна.

Про це один із спонсорів УПЦ МП сказав в інтерв'ю "Лівому берегу".

"Якщо ця ініціатива [надання томосу] президента Порошенка буде реалізована, то єдиної помісної церкви в Україні в найближчі сто років не буде вже точно. Більш того, дуже велика ймовірність розвалу країни, громадянської війни. Так що я дуже сильно бажаю Петру Олексійовичу, щоб ця його ідея з томосом закінчилася нічим. Для його ж блага і блага України", - сказав Новинський.

Дії Порошенка він назвав "грубим втручанням президента у справи церкви та одним із елементів його передвиборчої технології".

"Я впевнений, що томосу не буде. Але якщо якийсь документ - ось так от пофантазувати - все ж буде наданий, то якась надзвичайно незначна меншість [приходів МП], може, і перейде, і тим зробить зраду своєї церкви", - переконаний Новинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новинський порадив служителям УПЦ КП покаятися

23 червня чотири митрополити УПЦ Московського патріархату з народним депутатом з "Опозиційного блоку" Вадимом Новинським їздили до Стамбула, щоб відмовити Вселенського патріарха Варфоломія надати Українській православній церкві статус помісної. Після 6-годинної розмови за зачиненими дверима Варфоломій не підтвердив надання українській церкві автокефалії в певні терміни.

Президент Петро Порошенко сподівався, що це рішення можуть ухвалити до 1030-річчя хрещення Русі - 28 липня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Єдина помісна церква: колишній "регіонал" лякає громадянською війною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути