четвер, 05 лютого 2015 08:05

Є три сценарії закінчення війни на Донбасі — російський політолог

Є три сценарії закінчення війни на Донбасі — російський політолог
фото: rian.com.ua

Дієздатних воєнних ресурсів у Росії значно менше, ніж про це думають в Україні. Не вистачить, аби наступати на Київ. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів російський політолог Андрій Окара.

"Для цього потрібна армія у щонайменше 150 тисяч боєздатних солдатів і офіцерів. Проте в Росії достатньо ресурсів, щоб років п'ять підтримувати млявоплинну війну на Донбасі. Відступати ж Путін уже не може. Пізно. Відступ стане його особистим кінцем як політичної фігури", - зазначив він.

За його словами, є три сценарії закінчення війни.

"Після обстрілів Маріуполя російсько-український конфлікт із формату гібридного перейшов у фазу відкритого збройного. Це означає, що всі мости спалені. До стану "братніх народів" не повернемося ніколи. Тому сценарій перший: політика Кремля виявляється вдалою — Україну розчленовують. Створять кілька маріонеткових держав. Другий варіант: Кремль програє. Це можливо за умови системної кризи в суспільстві й економіці. Росія повторює долю гітлерівської Німеччини після 9 травня 1945 року. Це розчленування країни силами антипутінської коаліції. Російський народ набув комплекс національної провини — проти людства в цілому. Як німці після Другої світової. Україна ефективно розвивається. Зокрема, завдяки "плану Маршалла" — фінансовій та технологічній підтримці західних держав. Можливо, одна з частин колишньої Росії зі значною кількістю етнічного українського й козачого населення стане в цьому разі сателітом України — на правах автономного утворення. Третій сценарій: світ чекає ядерний конфлікт із непередбачуваними наслідками", - наголосив Андрій Окара.

Зараз ви читаєте новину «Є три сценарії закінчення війни на Донбасі — російський політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути