пʼятниця, 30 листопада 2018 17:15

"Є свіжий історичний приклад" - у російському МЗС натякнули на подальшу анексію українських територій

"Є свіжий історичний приклад" - у російському МЗС натякнули на подальшу анексію українських територій
Представниця МЗС Росії Марія Захарова під час брифінгу в Москві натякнула, що Росія може захопити й інші регіони України. ФОТО: АиФ

У Міністерстві закордонних справ РФ прозвучав натяк, що Росія може анексувати й інші регіони України. Про це йдеться у заяві офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової під час брифінгу в Москві.

Коли журналіст запитав, чи не збирається МЗС із метою захисту від пікетників переносити свої диппредставництва з Києва та Львова на окупований Донбас, Захарова заявила:

"Наш нещодавній історичний приклад говорить про те, що іноді не потрібен перенос, іноді так виходить, що змінюється статус дипломатичних представництв. Ось у нас, наприклад, було генеральне консульство в Сімферополі, а потім стало представництво Міністерства закордонних справ у регіоні. Трапляється і так".

Також представниця МЗС попередила про можливі напади на українських дипломатів у Росії.

"Взагалі в Україні розуміють, що в якийсь момент у російської громадськості може лопнути терпіння? І я хочу просто нагадати, що українські дипломатичні консульські представництва тут працюють, і тут є українські дипломати", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремлівська пропаганда виправдовує Росію за керченську атаку на українців

Захарова також заявила, що Росія захищає українських дипломатів, але це може не допомогти.

"Є межа народному терпінню!" – сказала представниця МЗС.

Під час нападу російських військових кораблів в Азовському морі 24 українські моряки потрапили у полон. Усі вони члени українських кораблів "Нікополь", "Бердянськ" та "Яни Капу". Тримають у Сімферопольському слідчому ізоляторі. Звинувачують у незаконному перетині російського кордону. "Суди" у Криму заарештувати усіх полонених строком на 2 місяці. Зараз доправили до московського слідчого ізолятора "Лефортово".

Зараз ви читаєте новину «"Є свіжий історичний приклад" - у російському МЗС натякнули на подальшу анексію українських територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути