субота, 11 серпня 2012 16:35

Джемілєв: "Заява Симоненка про державні символи - це злочин"

Джемілєв: "Заява Симоненка про державні символи - це злочин"
Мустафа Джемілєв. Фото: obozrevatel.com

Петра Симоненка потрібно притягнути до кримінальної відповідальності.

Про це заявив нардеп і голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, коментуючи ініціативу лідера КПУ щодо зміни державних символів України.

"Зараз Симоненко орієнтується на шовіністично налаштовану частину електорату. На жаль, людей із такими поглядами в Україні не бракує. Частково це передвиборчі висловлювання. Але у лідера КПУ совкове мислення. Заява Петра Симоненка - наруга над державними символами. Згідно з українським законодавством - це злочин. Однак українські правоохоронні органи не реагують. Вони працюють лише на замовлення, коли "зверху" скажуть "фас", - вважає Джемілєв.

За його словами, у Європі ніхто з політиків не може собі дозволити подібні висловлювання, навіть комуністи. Їх би відразу притягнули до кримінальної відповідальності й звільнили би з посад.

"Це не перше подібне висловлювання лідера КПУ. Раніше Симоненко говорив і про кримських татар у фашистському дусі. Заявив, що їх справедливо депортували з Криму 1944 року, мовляв, вони зрадники. Таким чином, порушив відповідну статтю кримінального кодексу. 18 травня ми звернулися до Парламентської асамблеї Ради Європи, щоб Симоненку заборонили в'їзд у Європу. Він підтримує сталінські ідеї. Але поки що відповіді немає. Це тривала процедура - прийняття резолюції", - розповів депутат.

"У Криму багато проросійських політиків можуть зганьбити кримських татар. У травні прем'єр-міністр Криму Анатолій Могильов назвав нас діаспорою. Раніше він опублікував статтю, де виправдовував депортацію татар. Нині політика прем'єра спрямована на очищення органів влади від кримських татар, щоб поставити своїх людей із Макіївки", - додав Джемілєв.

Нагадаємо, лідер КПУ заявив, що нинішні герб та гімн не можуть бути національними символами України. Мовляв, із ними зустрічали Гітлера під час війни і убивали безвинних людей.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв: "Заява Симоненка про державні символи - це злочин"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути