четвер, 03 травня 2012 21:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Двох голодувальників за Тимошенко у Львові забрала "швидка"
12

Фото: Фото: Ірина ЗДЖАНСЬКА

Починаючи з 30 квітня лікарі фіксують погіршення стану здоров'я у всіх учасників голодування на підтримку екс-прем'єра Юлії Тимошенко у Львові.

Про це повідомив лідер Львівської "Батьківщини" Роман Ілик, який разом із партійцями голодує дев'яту добу.

"Уранці було госпіталізовано партійця із Дрогобича Романа Пилип'яка із серцево-судинною недостатністю. Письменника Стефана Сима теж хотіли госпіталізувати, проте він відмовився від неї письмово. А у вечері в нього знову піднявся тиск, дуже погано себе почував. Забрала таки "швидка".

Зараз наскільки мені відомо вони обидвоє вдома. Почуваються краще. Замість Романа Пилип'яка до нас прибув голова Дрогобицької міської організації "Батьківщина" Роман Москаль. Але пробув не цілу добу, відчув, що він ні фізично, ні морально до цього не готовий, тому зійшов добровільно з дистанції. Ми це розуміємо і не засуджуємо", - зазначив Роман Ілик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європі починають голодувати на підтримку Тимошенко: від їжі відмовився чеський сенатор

Зараз серед голодувальників залишилось шестеро чоловіків. Усі - члени "Батьківщини". У центрі міста біля пам'ятника Тарасові Шевченку встановили вісім наметів. Ночують у спальних мішках на туристичних килимках.

"На майданчику у нас є тискомір, необхідні ліки першої допомоги. Тісно співпрацюємо з медициною катастроф. Лікарі "швидкої" приїжджають лише за викликом, коли комусь із голодуючих стає погано. А впродовж дня доводиться самому оглядати партійців, вимірювати тиск. Кожен із нас свідомо ризикує здоров'ям, але вибору немає. Не маємо права мовчки спостерігати за тим, як влада намагається фізично знищити Юлію Тимошенко. Бо вона завтра постукає в двері і за вами", - повідомив Ілик.

Найчастіше у голодувальників піднімається тиск і в кожного стандартні симптоми - запаморочення, головний біль, слабкість.

"Сказати скільки ми зможемо прожити без їжі складно, бо це річ індивідуальна. Відомі випадки, коли люди голодували і до 40 днів, але в умовах стаціонару. У польових умовах 2, максимум 3 тижні можна витримати. Насправді, 10 днів - це дуже багато при такій спеці", - зауважив Роман Ілик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко відмовляється припиняти голодування

Учасники акції запевнили, що будуть голодувати до кінця.

"Учора і позавчора крутилася голова. Сьогодні вже легше. Але не висипаюся через шум в центрі міста. Машини часто їздять. Але то не біда. Я от весь час думаю про Тимошенко. Вона сидить там в камері маленькій. Слово не скаже, нема з ким поговорити. А тут хоча би хтось підходить завжди. Кріселко можна собі перенести, де хочеш, в холодок. Отак цілими днями спілкуємось, читаємо і п'ємо багато води - у середньому по 3-3,5 на чоловіка", - розповів голодувальник Руслан Крамар із міста Трускавця.

"Але беручи до уваги те, що я лікар, то я усвідомлюю відповідальність за тих людей, що тут. Якщо за медичними показниками потрібно, щоб людина припинила голодування, я наполегливо рекомендую, щоб вона це зробила за будь-яких обставин. Довести себе до летального стану недопустимо. Пилип'як і Сим після лікарні проходили по свої речі. Казали, що їм подобається наш дух. Хотіли залишитися, але я їх переконав піти", - додав Ілик.

Зараз ви читаєте новину «Двох голодувальників за Тимошенко у Львові забрала "швидка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути