четвер, 03 травня 2012 14:09

Спецтема: Качанівська колонія

Через голодування у Тимошенко нерівномірно схудли ноги

Через голодування у Тимошенко нерівномірно схудли ноги
Сергій Шевчук. Фото: radiosvoboda.org

За словами нардепів-медиків від "Батьківщини", які так і не змогли потрапити в колонію до Юлії Тимошенко, через затягнуте голодування у екс-прем'єра можуть з'явитися нові захворювання.

Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив бютівець Сергій Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маккейн закликає продовжувати тиск на українську владу

За його словами, на щастя Тимошенко хоч і не їсть, але хоча б п'є воду.

"Це не є сухе голодування наскільки мені відомо. Якщо так можна сказати - це невеликий оптимістичний факт. Чи вживає Тимошенко щось іще - соки, чи живильні компоненти, мені не відомо", - відзначив політик.

Водночас, це не лікувальне голодування, тому лікар закликає Тимошенко припинити цей протест.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гілларі Клінтон вразили фотографії "побитої" Тимошенко

"Але це голодування ускладнене тим, що на відміну від лікувального, яке практикується в медицині, вимушене голодування, може потягти за собою загострення захворювань, які мали місце раніше, а також появу нових захворювань. Приклад, пов'язаний із Юрієм Луценком показує, що це дійсно може привернути увагу української і міжнародної громадськості на факт брутального поводження з в'язнем, але це відбивається на здоров'ї. Тому багато людей, які знають про такі наслідки, по всіх куточках України, і зокрема ті, хто приходить під Качанівську колонію, просять Тимошенко припинити це голодування", - каже Шевчук.

Депутат хоч особисто не мав змоги побачити Тимошенко, каже, що тривожні симптоми були помічені німецькими лікарями, зокрема - нерівномірне схуднення ніг у неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін мріє бачити Януковича в тюрмі - Чорновіл

"Сергій Власенко відмітив факт схуднення Тимошенко. Більше того, німецькі лікарі відмітили, що в результаті хвороби, з'явилась певна асиметричність в розмірах нижніх кінцівок - це пов'язане і з хворобою, і з голодуванням", - зазначив лікар.

Та головне, що Тимошенко буде дуже складно відновлюватись після такого "експерименту над собою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська інтелігенція просить Тимошенко припинити голодування і "не робити подарунок режиму"

"Юлія Володимирівна голодує вже майже два тижні. Якщо порівнювати з лікувальною практикою, то вже пора завершувати цей експеримент над собою і починати відновлювальну дієту у вигляді спочатку соків, потім легкого бульйону. Якщо це можливо в умовах Качанівської колонії, я не знаю. Тому, що в будь якому голодуванні, чи в лікувальному, чи в вимушеному, важливий не сам факт голодування,і навіть не ті фізпроцедури, які при цьому робляться, найважливіший факт - це відновлення. Відновлювальне лікування має бути розписане не те, що по днях, а по годинах. Як в'язень може це здійснювати в умовах камери, мені дуже важко уявити. Тому я приєднуюсь до всіх лідерів опозиції і прошу припинити цю форму протесту", - резюмував Шевчук.

 

Зараз ви читаєте новину «Через голодування у Тимошенко нерівномірно схудли ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути