Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2012 11:22

Два порушника претендують на одне парламентське місце - ЧЕСНО

Черкаська координаційна рада руху "Чесно" презентувала підсумки другого етапу роботи руху. Було профільтровано згідно з критеріями доброчесності тих кандидатів, котрі ідуть у Верховну Раду: і списочників і мажоритарників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За використання неповнолітніх агітаторів політикам ніщо не загрожує - Черненко

Аналітичним відділом руху "Чесно" було відпрацьовано понад 2000 кандидатів, на Черкащині - близько 200 кандидатів.

"Лише 661 особа порушує критерії "Чесно". Найбільше порушників за критерієм невідповідності, непрозорості доходів та витрат цих кандидатів, багато осіб причетно до корупційних дій. У порушеннях прав людини найчастіше трапляються перешкоджання журналістській діяльності, порушення свободи слова, порушення виборчих прав, рейдерські захоплення, зазіхання на життя та здоров'я людини та мовні утиски", - розповів Назар Обідзінський.

329 кандидатів виявилися причетними до корупційних дій — в основному це підкуп виборців і використання адміністративного ресурсу (152 випадки).

"На критерії "прозорість доходів і витрат" попалося дуже багато не лише провладних кандидатів, а й з Об'єднаної опозиції, "Свободи", "Удару". Дуже багато депутатів ще не навчилися прозоро звітуватися, тому цей критерій є актуальним для всіх політичних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" спіймали "Батьківщину" на передвиборних порушеннях

Наші політики ще повинні навчитися жити по своїх доходах, - зауважив Юрій Сас. - По регіонах маємо 21 порушник в області відповідно до даних цього моніторингу. Жодного порушника немає в 194-му окрузі, натомість у Смілянському окрузі таких порушників аж шестеро, в тому числі й узгоджений кандидат від опозиції — Рудик".

В середньому 2 порушника претендує на одне парламентське місце.

"До таких досліджень найбільш чуттєвими виявилися представники демократичних сил, опозиційних на сьогодні партій. Дискусія по дослідження "Чесно" не виникла у правлячої партії, але виникла у "Батьківщині", "Ударі". І демократичні сили повинні навчитися відповідати тим критеріям, які сформульовані", - зазначив Сас.

Зараз ви читаєте новину «Два порушника претендують на одне парламентське місце - ЧЕСНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути