пʼятниця, 21 вересня 2012 20:00

Спецтема: Закон про наклеп

"Дурість і Всесвіт не мають меж" - Литвин щодо закону про наклеп

"Дурість і Всесвіт не мають меж" - Литвин щодо закону про наклеп
Фото: svit24.net

Спікер Володимир Литвин вважає, що закону про кримінальну відповідальність за наклеп, який Рада вже проголосувала у першому читанні, не мало бути.

Про це він заявив у ефірі 5 каналу.

"Перед цим законом стояв знак мінус, депутати не повинні були за нього голосувати. Якщо не помиляюсь, Ейнштейн колись сказав: "Дурість і Всесвіт не мають меж – втім, щодо Всесвіту я не впевнений". Це була демонстрація того, що дурість продемонстрували безмежну", - нагадав спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон "регіонала" спрямований на боротьбу з незалежними ЗМІ - "Репортери без кордонів"

Також він висловив впевненість, що цей закон ніколи не буде прийнятий.

"Бо очевидно, що на виході рішення у вигляді закону не буде прийнято. Якщо поставити питання, чи всі ЗМІ та журналісти в нас дотримуються писаних і не писаних правил, відповідь буде очевидна – ні. Якщо поставити друге питання, чи потрібно за таких умов приймати, або взагалі розглядати, то абсолютно ні. Якщо вже й розглядати закон в такій площині, то треба зафіксувати, що він не стосується державних службовців і політиків. Тоді думаю і політиків інтерес до цього питання зникне ", - вважає Литвин.

"Якщо є якісь проблеми, треба йти до суду, - наголошує політик. -  Мені здається, між наклепом і критикою дуже тонка межа . Коли ти стаєш депутатом, або урядовцем, ти повинен бути свідомий того, що ти знаходишся  під контролем суспільства і ЗМІ".

 

Зараз ви читаєте новину «"Дурість і Всесвіт не мають меж" - Литвин щодо закону про наклеп ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути