четвер, 02 вересня 2010 14:29

Думка з Китаю: Янукович демократичніший за Ющенка

Думка з Китаю: Янукович демократичніший за Ющенка

Візит президента Віктора Януковича до Китаю відразу ж після поїздки до Німеччини відображає, що після приходу нової влади в Україні відбулося коректування зовнішньополітичного курсу. Візит до Китаю направлений на зміцнення політичної довіри.

Таку думка під час відеомосту "Київ-Пекін" висловив співробітник Центру з вивчення України при Інституті країн Східної Європи в КНР Чжу Хунгень.

"У політичному курсі Януковича спостерігається серйозна відмінність від курсу його попередників. Ющенко проводив більш прозахідний курс, і це викликало невдоволеність Кремля. Зараз керівництво України пішло на поліпшення відносин з Росією. Був досягнутий компроміс по Чорноморському флоту і розміщенню військово-морських баз. Також є нові переміщення з газових питань. Дії нового керівництва України послали недвозначний сигнал світовій спільноті про те, що Україна дотримуватиметься політики неприєднання до НАТО", - сказав Хунгень.

На думку китайського експерта, Віктор Янукович прийшов до влади більш справедливим та демократичним шляхом, ніж Ющенко завдяки "так званій Помаранчевій революції".

"На відміну від періоду, коли уряд очолювала пані Тимошенко, президентській команді вдалося налагодити достатньо ефективну взаємодію по лінії уряду, парламенту та інших владних структур", - підкреслив він.

Хунгень вважає, що важливу роль в українській політичній системі грає альянс Партії регіонів і Комуністичної партії України, а також низка інших політичних сил. Він упевнений, що українська політична система зараз стабільна.

"У відносинах України з іншими східно-європейськими країнами спостерігається відсталість і стагнація. Я вважаю, що це викликано недостатнім об"ємом інвестицій. Якщо ці інвестиції прийдуть до України, ми побачимо дуже швидке економічне зростання в цій країні. Це хороший шанс для китайських підприємств прийти в країну", - підкреслив співробітник Центру з вивчення України.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Думка з Китаю: Янукович демократичніший за Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути