Ексклюзиви
середа, 31 травня 2023 15:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Дуда зробив заяву-"холодний душ" про Путіна і Росію

Дуда зробив заяву-"холодний душ" про Путіна і Росію
РФ програє війну тоді, коли російську армію виженуть з території України, сказав Анджей Дуда. Фото: Facebook.com/andrzejduda

Президент Польщі Анджей Дуда сказав, що президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін ще не програв війну, а РФ переходить на військові рейки.

Путін програє війну тоді, коли російську армію відкинуть за міжнародно визнані кордони України. Про це Дуда сказав в інтерв'ю генеральному директору Dow Jones Альмару Латуру, який видає The Wall Street Journal.

"Сьогодні кажуть, що Володимир Путін програв війну, а його поразка полягає в тому, що Фінляндія вступила до НАТО. Хоча протягом багатьох років фінський народ вагався, чи варто йому відмовлятися від нейтралітету. Пані та панове, Путін не програв жодної війни", – сказав Дуда.

"Сподіваюся, він програє. А поки маємо ситуацію, коли російський каток тисне на Україну, щодня на фронті гинуть сотні людей, росіян – понад 100 мільйонів, українців – менше 40 мільйонів", – заявив президент Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба перерахував три кроки для успіху на саміті НАТО

Для росіян людське життя нічого не означає, для українців кожне життя – на вагу золота, сказав Дуда.

"Це різні культури. Росія – ядерна наддержава, вона має гігантські запаси зброї. І що з того, що ми сміємося з того, що вона вивозить танки з 1960-х років, коли кожен танк важить 50-60 тонн. Якщо він їде, він розчавить, незалежно від того, чи він сучасний", – заявив президент Польщі.

"Путін програє війну, коли російську армію відкинуть від міжнародно визнаних кордонів України. Тоді ми скажемо, що вони (РФ. – Gazeta.ua) нічого не отримали в результаті цієї війни, що їхній план поневолення України провалився, їхні імперські амбіції покарані, вони втратили сотні тисяч людей", – сказав Дуда.

Війна триває, заявив президент Польщі.

"Росія все більше мобілізується, російська економіка переходить на військові рейки. Не сумнівайтеся, що вони здатні за допомогою пропаганди сказати людям, що вони повинні затягнути паски", – сказав Дуда.

У лютому Польща передала Україні німецькі танки Leopard 2.

Весною країна заявила про допомогу винищувачами МіГ-29. У квітні Україна погодила з Польщею новий оборонний пакет.

Зараз ви читаєте новину «Дуда зробив заяву-"холодний душ" про Путіна і Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути