неділя, 27 березня 2022 15:09

Дуда засудив політику президента Угорщини: Довів країну до повної залежності від Росії

Дуда засудив політику президента Угорщини: Довів країну до повної залежності від Росії
Президент Дуда засудив політику Угорщину щодо Росії. Фото - uatv.ua

Президент Польщі Анджей Дуда розкритикував позицію президента Угорщини Віктора Орбана у ставленні до російської війни проти України. Президент Польщі заявив, що йому важко зрозуміти співпрацю Угорщини з країною-агресором, яка призводить до загибелі мирного населення України.

Про це повідомляє Укрінформ, інтерв'ю телеканалу TVN24.

"На даний момент перед обличчям російської агресії в Україні, загибеллю тисяч людей в Україні, мирних жителів, бомбардування житлових масивів, знищення багатоквартирних будинків російською армією, тих злочинів за визначенням міжнародного права, мені важко зрозуміти таке ставлення (Орбана - Gazeta.ua)", - сказав Дуда.

Також Дуда заявив, що нині президент Угорщини Віктор Орбан перебуває у непростій ситуації, проте наслідки його рішень впадуть в майбутньому на всю Угорщину. За словами Дуди, зараз країна перебуває у сильній залежності від країни-агресора Росії.

"Чи не він призвів Угорщину до практично повної залежності від Росії. У них є АЕС, яка виробляє енергію для Угорщини, кілька років тому вони уклали контракт з російськими структурами на модернізацію цієї станції, тому ця залежність величезна", - сказав Дуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський - Дуді: Ціна зволікання з літаками – тисячі життів українців

Також очільник Польщі зазначив, що енергетична залежність від Росії є проблемою багатьох країн Євросоюзу, тому не вдалося запровадити санкції на закупівлю паливно-енергетичних ресурсів. Проте, більшість країн ЄС, на відміну від Угорщини, передають зброю Україні. Тож Дуда повторив, що позицію Угорщини щодо війни Росії проти України важко зрозуміти.

26 березня президент Володимир Зеленський провів переговори із лідером Польщі Анджеєм Дудою. Глава української держави висловив розчарування тим, що літаки радянського виробництва, які мають західноєвропейські країни – досі не передані Україні.

Зараз ви читаєте новину «Дуда засудив політику президента Угорщини: Довів країну до повної залежності від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути