субота, 26 березня 2022 21:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський - Дуді: Ціна зволікання з літаками – тисячі життів українців

Зеленський - Дуді: Ціна зволікання з літаками – тисячі життів українців
Президент зазначив, що якщо партнери не допоможуть Україні з літаками і танками, російські війська створять реальну загрозу для їхньої території. Фото: president.gov.ua

26 березня президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда обговорили на відеоконференції ситуацію з поставками озброєння та біженцями.

Зеленський висловив розчарування тим, що літаки радянського виробництва, які знаходяться на території західноєвропейських країн, зокрема у Польщі, досі не передані Україні, повідомляє сайт президента України.

"Країни Європи і США заявляли про готовність це зробити. Ціна зволікання з літаками - це тисячі життів українців, які ми втрачаємо від ракетних і авіаційних ударів по мирних українських містах", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського відреагували на ракетний обстріл Львова

Якщо партнери не допоможуть Україні з літаками і танками, існує високий ризик, що російські війська створять не лише ракетну загрозу для території Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та країн Балтії, а й пряму загальновійськову, додав президент України.

У ході відеоконференції Зеленський також подякував президентові Польщі за допомогу в прийомі біженців. Дуда зазначив, що Польща прийняла вже понад 2,3 млн українців.

25 березня сенатор Роджер Маршалл закликав президента США Джо Байдена надати Україні допомогу для боротьби з постійними атаками Росії. Він запропонував надати Україні військову допомогу, наприклад, літаки МіГ, штурмовики А-10 та "Стінгери".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський - Дуді: Ціна зволікання з літаками – тисячі життів українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути