четвер, 09 червня 2022 12:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Дуда пояснив, чому не можна піддаватися на ядерний шантаж Путіна

Дуда пояснив, чому не можна піддаватися на ядерний шантаж Путіна
Щойно хтось злякається російського шантажу, це призведе до катастрофи. Фото: eastnews.ua

Світ не повинен піддаватися на ядерний шантаж президента Росії Володимира Путіна.

Якщо боятися ядерних погроз Російської Федерації, то можна одразу віддати Путіну все, що він забажає, заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю Bild.

"Якщо ми боїмося російської ядерної зброї, ми повинні всі одразу здатися. Путін може вийти й сказати: "Зараз ми скинемо атомні бомби на українську столицю, якщо ви не розширите сферу впливу РФ до Лісабона". Чи повинні ми всі злякатися і виконувати накази Путіна, бо боїмося його ядерної зброї?", - сказав він у відповідь на запитання про те, чи поділяє він побоювання канцлера ФРН Олафа Шольца, що Путін може застосувати ядерну зброю проти країн-союзниць України за її підтримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танки і бронетехніка: Дуда розповів про кількість наданої Україні військової допомоги

Дуда наголосив, що острах перед російським шантажем призведе до катастрофи, тому не варто боятися погроз Кремля.

"Я знаю, як вони працюють. Якщо ви прочините двері, вони вставлять туди ногу і братимуть все більше. Саме це я намагаюся пояснити європейським та закордонним лідерам", - зазначив президент Польщі.

Президент Польщі Анджей Дуда також розкритикував ідею переговорів із президентом Російської Федерації Путіним на тлі повномасштабного вторгнення в Україну.

З початку повномасштабного вторгнення Росії Шольц неодноразово розмовляв із Путіним телефоном. Шеститижнева перерва у цих контактах відбулася лише після викриття звірств російської армії в Бучі. 8 червня Шольц знову розмовляли з Путіним. Вони домовилися, що необхідно зробити все, щоб дозволити експорт зерна з України.

Президент Володимир Зеленський раніше повідомляв, що французький лідер Еммануель Макрон закликав його піти на поступки перед окупантом, щоби "зберегти обличчя Путіну". Пізніше Макрон заявив, що "Росію не можна зараз принижувати".

Зараз ви читаєте новину «Дуда пояснив, чому не можна піддаватися на ядерний шантаж Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути