понеділок, 11 лютого 2008 09:44

Дубині порадили не приставати на ультиматум "Газпрому"

Голова "Нафтогазу України" Олег Дубина сьогодні проведе переговори з урегулювання газових суперечок з Росією.

Напередодні Дубина отримав урядові директиви, за якими сплата газового боргу можлива лише в разі відмови "Газпрому" від посередників у постачанні газу в Україну.

Делегація "Нафтогазу України" вилетіла в Москву після того, як голова "Газпрому" Олексій Міллер письмово звернувся до Віктора Ющенка з вимогою врегулювати газову суперечку, а президент у свою чергу доручив це питання прем"єру Тимошенко.

Голова правління альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик порадив урядовцям не приставати на ультиматум Москви та відповісти на газовий шантаж прозорими процедурами.

"В Європі скрізь є багато боргових зобов"язань. Тому слід сідати за стіл переговорів і розібратись, бажано при камерах, хто кому говорить неправду", - вважає експерт.

Перший віце-прем"єр України Олександр Турчинов пояснив напруження в газових стосунках намаганням будь-що зберегти посередників і спростував факти несанкціонованого відбору газу Україною.

В свою чергу міністр палива та енергетики Юрій Продан підтвердив, що уряд Тимошенко підготував постанову про скасування СП "УкрГаз-Енерго" за участі "Нафтогазу України". Ця структура є дочірнім підрозділом компанії RosUkrEnergo, половина акцій якої належить "Газпрому", повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Дубині порадили не приставати на ультиматум "Газпрому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути