четвер, 28 квітня 2011 17:01

Дружині переможця ректорських виборів у Донецьку загрожує 12 років колонії

Дружині переможця ректорських виборів у Донецьку загрожує 12 років колонії

До суду передали кримінальну справу відносно екс-головного бухгалтера і одночасно проректора Донецького національного університету Тетяни Лев.

Вона є дружиною Юрія Лисенка, який 10 грудня минулого року обійшов на ректорських виборах Петра Єгорова, рекомендованого колективу Дмитром Табачником.

Прес-служба прокуратури повідомила, що їй інкримінується скоєння злочинів, передбачених статтями КК: 191 ч.5 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" (карається строком від 7 до 12 років), 210 ч.2 "Порушення закону про бюджетну систему України " (від 2 до 6 років позбавлення волі), 366 ч.1 "Службове підроблення" (карається штрафом або обмеженням волі).

Лев звинувачується в розкраданні грошових коштів на суму 1 млн. 53 тис. грн. і нецільовому використанні бюджетних коштів у сумі 14 млн. 200 тис. гривень. Відразу після ректорських виборів Тетяну Лев звинуватили у фінансових порушеннях на суму 300 тис грн.

"Я шокована новою сумою моїх нібито розкрадань, - розповіла Тетяна Лев. - Залишається сподіватися тільки на чесний суд - в мене є всі документи, що підтверджують мою невинність, і я маю намір домагатися виправдання. Нецільовим використанням порахували оплату послуг на оздоровлення студентів, те ж саме стосується страхування інвалідів, сиріт та студентів, що проживають в гуртожитку. А це страхування здійснювалося за розпорядженням міністра освіти. За час слідства ми всього 2 рази спілкувалися зі слідчим і звідки виросло нове звинувачення, важко сказати".

Обвинувачена все ще не оговталася після струсу мозку. У той день, коли вона знайомилася з новим обвинуваченням, Тетяні Лев двічі викликали швидку допомогу.

На думку Лев і її близьких, прокуратура виконує замовлення.

"Це помста. Петро Єгоров сказав моєму чоловікові після того як він переміг: "Посаджу твою дружину". Але ж ми у них з дружиною були свідками на вінчанні. Дружили більше 12 років. Єгоров двічі захистився на кафедрі економічної кібернетики у мого чоловіка. Він був керівником і в його сина, і у його дружини. Юрій Григорович був учителем Єгорова ".

Тетяна Лев пропрацювала в ДонНУ 30 років і звільнилася за власним бажанням.

Нагадаємо, 29 липня міністр освіти Дмитро Табачник, не отримавши від ректора Донецького національного університету Володимира Шевченка згоди на відхід з посади, звільнив його своїм наказом. На виборах переміг Юрій Лисенко. Він відмовився від подальшої боротьби, посилаючись на стан здоров'я. Після чого виконувати обов'язки ректора залишився доктор економічних наук Петро Єгоров. До ректорських виборів фінансову діяльність ВНЗ перевіряло КРУ, податкова, прокуратура, ВБЕЗ, і ніяких огріхів у роботі Тетяни Лев ці органи не виявили.

"Прокуратура накрутила звинувачення, виконуючи замовлення на знищення неугодного владі кандидата. І сьогодні університет живе в страху, розуміючи, що доля Лев може загрожувати всім і кожному", - прокоментувала донецька правозахисниця Марія Олійник.

Зараз ви читаєте новину «Дружині переможця ректорських виборів у Донецьку загрожує 12 років колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути