Ексклюзиви
субота, 18 грудня 2010 17:21

Дружину нового ректора Донецького університету побили біля будинку

На дружину кандидата в ректори Донецького національного університету Юрія Лисенка, Тетяну Лев, напали невідомі.

Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив сам кандидат, за якого проголосував колектив.

"Це трапилося вчора о 20.45. Син підвіз її і відразу поїхав, вона йшла до під'їзду, її покликали. Ударили по голові, вона впала і ще кілька разів потім ударили лежачу. Двоє молодих чоловіків. Сусіди говорять, що бачили їх біля нашого під'їзду напередодні - вочевидь, висліджували. Вони обізвали Тетяну матюком і сказали: "Це тобі за чоловіка!". Вона була в лікарні, а зараз попросилася додому. Струс мозку і удари, але знаходитися в лікарні їй просто морально важко, вона тепер боїться виходити з будинку. У неї і так стан через стрес після того, як її віроломно звільнили (Тетяна Лев - колишній головний бухгалтер Донецького національного університету - ред.). У неї був передінсультний стан, з якого вона не вийшла. Вона на лікарняному, а тут ціла серія судів, і три обшуки. Останній - попередньої ночі, це і здоровий не всякий винесе", - розповів Лисенко.

Як вже повідомляла Gazeta.ua, 9 грудня прокуратура Донецька порушила кримінальну справу проти посадових осіб університету. Лисенко вважає, що воно ініційоване його неудачливим суперником Петром Єгоровим, якого висунуло на посаду ректора міністерство освіти.

"Я вважаю, все це точно пов'язано з моїм ректорством, інших варіантів немає, - прокоментував Лисенко. - Але я поки не збираюся відмовлятися від ректорства - мене підтримує і колектив, і вся країна. За останній час я отримав 500 дзвінків і смсок від знайомих і незнайомих людей. Які підтримують. І в кожному ВНЗ України зараз стежать за розвитком наших університетських справ. Всі дивляться на те, що відбувається, з тривогою - чим же ця ситуація закінчиться. Адже шлях обрання нового ректора чекає на всіх і всі хочуть знати: наскільки демократія в нашій країні взагалі можлива".

Переможець конкурсу Юрій Лисенко поки не дістав схвалення своєї кандидатури в Міносвіти. А в.о. ректора Петро Єгоров оспорив результати виборів в суді. Але Лисенко вважає, що у Єгорова немає шансів.

"Така відкрита агресія не буде ефективною, - говорить Юрій Лисенко. - Неможливо змусити себе поважати. Як кажуть, можна приганяти коней на водопій, але не можна змусити їх пити. Можна примусити колектив працювати під своїм керівництвом, але неможливо отримати від такої роботи ефект і вже звісно - не доб'єшся в такій роботі творчого натхнення. Зараз в університеті вже обурення перевищує пригніченість".

Як повідомляє сайт відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Донецькій області, зараз за фактом побиття Тетяни Лев проводиться перевірка.

"Встановлено, що біля під'їзду будинку по вулиці Артема двоє невідомих збили з ніг і завдали декілька ударів в область голови дружині новообраного ректора Донецького національного університету Юрія Лисенка Тетяні Лев", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Дружину нового ректора Донецького університету побили біля будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути