четвер, 23 вересня 2010 16:43

Табачник знову звільнив ректора Донецького нацуніверситету

Табачник знову звільнив ректора Донецького нацуніверситету

Новим виконувачем обов"язків ректора Донецького національного університету призначено декана обліково-фінансового факультету цього університету Петра Єгорова, повідомляє "Остров".

Як повідомили джерела видання, сьогодні вранці в ДонНУ прибув заступник міністра освіти та науки України Євген Сулима. Він зібрав актив університету - проректорів та деканів, і оголосив про звільнення з посади виконувача обов"язків ректора університету Андрія Кучка та проректора Віктора Бондаренка.

За інформацією джерел, в кулуарах Сулима поклав перед Бондаренком чистий аркуш паперу з пропозицією одразу написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Сулима представив активу університету нового виконувача обов"язків ректора - декана обліково-фінансового факультету цього університету Петра Єгорова. Джерела видання уточнили, що напередодні Єгоров і Кучко повернулися з Києва.

Джерела відзначають, що призначення Єгорова здійснено з порушенням ст. 39 закону України "Про вищу освіту", згідно з якою ректора обирають на основі конкурсу, і тільки потім затверджують у міністерстві.

При цьому, додають джерела, Сулима не повідомив активу університету, коли ж буде оголошено конкурс з виборів ректора.

За даними видання, колишній ректор ДонНУ Володимир Шевченко зараз перебуває на науковій конференції в Алушті і днями має повернутися до Донецька.

Спостерігачі, близькі до ректорату університету, відзначають: зміна Кучка на Єгорова може свідчити про те, що в міністерстві не впевнені, що "достатньо попрацювали" з університетом, щоб у ньому знову не проголосували за кандидатуру Шевченка.

У приймальні ректора на прохання видання прокоментувати візит пана Сулими відповіли категоричною відмовою.

"Ми вам інформації ніякої не дамо. Щоб ви розуміли, тут зараз ... Загалом, ніякої інформації не дамо. Давайте поговоримо про це пізніше ... ", - твердо сказав чоловічий голос, власник якого представитися не захотів.

Нагадаємо, 30 липня стало відомо, що міністр науки і освіти Дмитро Табачник звільнив ректора Донецького національного університету Володимира Шевченка, який обіймав цю посаду 24 роки.

У свою чергу Табачник заявив, що Шевченка ніхто не звільняв, а в нього просто закінчився термін контракту.

Зараз ви читаєте новину «Табачник знову звільнив ректора Донецького нацуніверситету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути