середа, 15 грудня 2010 13:47

Після програшу кандидата Табачника на донецького ректора наїхали з обшуком

Після програшу кандидата Табачника на донецького ректора наїхали з обшуком

У квартирі новообраного ректора Донецького національного університету за постановою Ворошиловського райсуду в Донецьку. Його проводять представники відділу по боротьбі з економічними злочинами.

Про це Gazeta.ua повідомила Тетяна Лев, колишній головний бухгалтер Донецького національного університету, дружина Юрія Лисенка. За його обрання на пост ректора в п'ятницю проголосували 46% делегатів конференції трудового колективу університету.

Саму пані Лев звільнив з посади головного бухгалтера Петро Єгоров, який залишається головним конкурентом Лисенка в боротьбі за ректорське місце. Його рекомендував міністр освіти Дмитро Табачник і в день виборів прилетів підтримати заст. міністра Євген Сулима. Але колектив не вибрав їх кандидата.

У постанові говориться, що "Прокуратура міста Донецька 9 грудня 2010 порушила справу від 9 грудня щодо посадових осіб університету за ст.191, ч.5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання).

Далі повідомляється, що "прокуратурою встановлено, що в серпні - грудні 2009 року посадові особи університету, знаючи, що капітальний ремонт басейну ДонНУ не завершений, перерахували підприємству "Київбуд" 250 тис. грн., чим заподіяли збитків".

За словами Тетяни Лев, вона ніколи не відповідала за ремонтні роботи, і лише розпоряджалася про перерахування згідно представлених їй актів про прийом робіт.

"За ремонт відповідає проректор з господарської роботи. До мене надходили тільки документи про те, що роботи прийняті. Є приймальна комісія, вона підписала акт прийому-передачі робіт. Перевіряти акт в мої обов'язки не входило".

До речі, басейн Донецького національного університету нещодавно відкритий після ремонту.

У квартирі Лисенка та Лев перебуває адвокат Катерина Кутня.

"Я не знайома з матеріалами справи, але привертає увагу такий факт: справу порушено не за фактом, а щодо осіб, і тут не вказано у відношенні яких посадових осіб конкретно, проте обшук проводиться в квартирі колишнього головного бухгалтера", - повідомила вона.

КПК допускає обшук у будь-якої особи, якщо у суду достатньо підстав зробити висновок, що тут можуть знаходитися предмети і цінності, пов'язані з кримінальною справою.

"Що саме збираються шукати, ми поки не знаємо. При цьому постанова про проведення обшуку оскарженню не підлягає, - додала адвокат.

Тим часом невдаха виборів в.о. ректора Петро Єгоров уже заявив про те, що не згоден з результатами конференції і має намір оскаржити результат виборів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Після програшу кандидата Табачника на донецького ректора наїхали з обшуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути