понеділок, 02 квітня 2018 16:36

Друг Порошенка задекларував віллу в Іспанії та 8 млн грн

Друг Порошенка задекларував віллу в Іспанії та 8 млн грн
Заступник глави фракції "Блок Петра Порошенко" Ігор Кононенко має віллу в Іспанії поруч з Петром Поршенком. Фото: Новое Время

Заступник глави фракції "Блок Петра Порошенко" Ігор Кононенко вказав у електронній декларації за 2017 рік орендований будинок в Іспанії та дохід у майже 8 млн грн. Повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з е-декларацією за минулий рік, Кононенко орендує будинок площею 539 кв. м в Іспанії, який належить юридичній особі Treck Holding Coast S.L. Бенефіціарним власником є сам же Ігор Кононенко.

Дочка депутата Ольга Кононенко орендує квартиру у Франції.

Народний депутат задекларував 7,1 млн грн дивідендів від ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "ВІК", 252 тис. грн заробітної плати у Верховній Раді і 378 тис. грн відсотків в банку. Крім цього Кононенко тримає на рахунках в банках 2,5 млн грн і €1 тис. Готівкою нардеп тримає $900 тис. і €800 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступнику голови ЦВК подарували каблучку за півмільйона

У вигляді грошових активів депутат задекларував акції в ПАТ ЗНКІФ "ВІК" вартістю 5,9 млн грн.

Минулого року Кононенко витратив 4,97 млн грн. Зокрема, 1,4 млн грн на благодійність, майже 1,2 млн - на оренду будинку, 597 тис. грн - на консультації в сфері права, 429 тис. грн - на освіту, 669 тис. грн - на авіаперельоти.

2017 року Кононенко задекларував право подружжя користуватися автомобілями Mercedes-Benz і BMW, які знаходяться у власності юрособи ТОВ "САТУРН-ТРАНС". 50% корпоративних прав на нього належить нардепу.

У е-декларації Кононенко вказав ювелірні вироби, годинники, меблі, домашні електронні прилади, що належать йому або його дружині. Крім того, нардеп має 15 юридичних осіб, кінцевим бенефіціарним власником яких є він сам.

Президент Петро Порошенко має віллу на півдні Іспанії у місті Аталая-Ісдабе. Будинок оформлений на його іспанську фірму Feruvita SL . До будинку свого соратника по фракції Ігоря Кононенка президент може дістатись за 25 хвилин. Вілла також оформлена на іспанський бізнес чиновника. Ще один близький друг Порошенка і перший заступник РНБО Олег Гладковський володіє компаніями, які мають елітну нерухомість в престижному районі Іспанії Ла Загалета. У маєтків давніх друзів один адміністратор - Петрівська Ірина Вікторівна. Про нерухомість президента і його друзів стало відомо восени 2016-го.

Зараз ви читаєте новину «Друг Порошенка задекларував віллу в Іспанії та 8 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути